Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Vognmænd siger ja tak til et decideret vejpoliti

Onsdag 10. april 2019 kl: 07:47
Share  


Af: Redaktionen

Danske vognmænd vil være bedre tjent med oprettelsen af et transportpoliti under Færdselsstyrelsen til at forestå tungvognskontrollen ude på vejene. Det mener vognmandsorganisationen DTL, som henter opbakning hos et bredt politisk flertal på Christiansborg. En forestående omorganisering af området herhjemme kan trække på erfaringerne fra Norge og Tyskland

DTL har igennem flere år arbej­det politisk for en mere effektiv vejsidekontrol af lastbiler og deres chauffører - eksempelvis om der er sket overtrædelser af køre- hviletidsreglerne, om der mangler ­tilladelser, om vejbenyttelsesafgiften er betalt eller om der er fusket med lastbilernes SCR-systemer.


Det er traditionelt områder med mange overtrædelser, når politiets tung­vognssektion gennemfører kontrol - og udenlandske lastbiler er som regel overrepræsenteret på listen over overtrædelser.


- Der er vigtigt at få hævet kontroltryk­ket på de danske veje. Opgaverne har primært administrativ karakter, som vi mener vil passe bedre ind under en styrelse som Færdselsstyrelsen end i en politiorganisation, som har et helt andet fokus, siger erhvervspolitisk chef i DTL, Ove Holm.


I februar genfremsatte DTL sammen med en række branche- og erhvervsorganisationer et forslag om at overflytte en række ressort­områder fra justitsministeren til transport­ministeren. Flytningen af vejsidekontrollen til Færdselsstyrelsen er en hjørnesten i forslaget, som begrundes med, at det vil frigøre ressourcer fra politiet og sikre en "målrettet helhedsorienteret kontrol af erhvervstransporten ved vejsiden”.


Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Containerrederi vælger Malmö som anløbshavn på ny rute
- EU har vedtaget strengere regler for CO2-emissioner fra biler og varevogne.
- Palfinger styrker organisationen i Danmark
- Roskilde-virksomhed slukker tørsten med to nye lastbiler
- Tre litauiske mænd er anholdt for cykeltyverier
- Fynsk vognmand kører ud med ny og gammel
- Ændrede regler for særtransport er sendt i høring
- Vejdirektoratet dæmper støjen fra motorvejen ved Silkeborg
- Havne-selskab leverer et tilfredsstillende årsresultat
- Tre mænd er idømt fængselstraffe for omfattende narkosmugling
- Transportorganisationen ITD har set på EU-Parlamentets mening om vejpakken
- Kolding Kommune klarer containerne med kroghejs

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst