Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Europæisk politi samarbejder for at dæmme op for lasttyverier

Mandag 11. marts 2019 kl: 10:05
Share  


Af: Redaktionen

Rastepladser rundt om i Europa er arbejdsplads for andre end mandskabet på tankstationer, restauranter, cafeteriaer - og lastbil- og buschauffører, hvor besøg på rastepladser er en del af deres arbejdsdag. Rastepladserne er også arbejdsplads for mindre attraktive gæster - mere præcist er der tale om ubudnegæster i form af organiserede tyvebander, der letter parkerede lastbiler for varer og sælge tyvekosterne videre på det sorte marked

Banderne arbejder i grupper på op til 12 mand - nogle er “spejdere”, der skærer op til 20 kighuller i presenningerne på lastbilerne for at tjekke, om der er noget af værdi i lasten. Har lasten værdi nok, og kan den håndteres, tilkalder “spejderne” andre fra banderne, som kommer mindre lastbiler og varebiler og omlæsser varerne. Tyverierne sker ofte, mens chaufføren ligger og sover i last­bilen. Vognmandsorganisationen DTL skriver i det seneste nummer af DTL-Magasinet, at sporene efter tyvene ofte ender i Polen.


- Tyverierne er systematiske og big business. Undersøgelser viser, at 74 ud af 100 lastbiler, der passerer den dansk-tyske grænse ved Frøslev, har kighuller skåret i presenningerne. Og værdien af tyvekoster fra lastbiler i Europa løber op i 60 milliar­der kroner om året, siger specialkonsu­lent Lars Haugaard Thomsen fra Udlæn­dingekontrolafdelingen (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi til DTL-Magasinet.
 
 


Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- EU-Parlamentet stemmer og EU-Kommissionens vejpakke
- Lastbilchauffør slap uskadt
- Tre mænd er dømt i større sag om hash-smugling
- Vejdirektoratet udvider Motorvej E20 over Fyn
- Tre finalister til “Årets Transportvirksomhed 2019” bliver fundet lørdag
- Transportmessen i Herning er i gang
- Nyt trafikanlæg over Motorvej E20 ved Odense fungerer efter hensigten
- Esbjerg Havn fik et godt jubilæumsår
- Hønnikerne har 500 heste som trækdyr
- Limfjordshavn kom ud med overskud
- Dansk trailerspecialist åbner i Sverige
- Vognmandsorganisation melder alt klar til transportmesse

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst