Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Lastbiler skal selv køre i containerterminal - og på motorvej

Onsdag 3. oktober 2018 kl: 17:04
Share  


Af: Jesper Christensen

Et samarbejde mellem Volkswagen AG og Hamburg Stad betyder, at VW-selskabet MAN Truck & Bus og Hamburg Hafen & Logistik (HHLA) skal teste automatiserede og selvkørende lastbiler i de kommende to år

Testen - Hamburg TruckPilot - skal gennemføres i HHLA’s containerterminal samt på en 70 kilometer lang strækning af motorvej A7. Der er tale om et innovativt forsknings- og testprojekt, der skal udvikle automatiske og selvkørende transportløsninger.


Målet er at indsamle tekniske data og indarbejde selvkørende lastbiler i helautomatiserede containerhåndteringsprocesser i Hamburger Hafen.


Projektet er inddelt i tre faser, hvoraf den indledende fase, der allerede er i gang og ventes afsluttet sidst på året, omfatter to prototypelastbiler, der er udrustet med elektriske automatiseringssystemer. Lastbilerne kører helt automatiseret på Motorvej A7 og håndterer losning og lastning på containerterminalen i Hamburg helt autonomt.


Den anden fase er planlagt til en periode fra januar til juni 2019. Denne fase dækker teknisk udvikling af systemet på MAN’s testbaner i München. Den tredje og sidste fase, der vil blive gennemført i en periode mellem juli og december 2020, vil blive baseret på resultaterne fra de to første faser Lastbilerne skal ud og testes i virkeligheden i en kundes dagligdag. En uddannet sikkerhedskører vil hele tiden være på plads i lastbilerne for at overvåge de automatiske systemer og vil kunne gribe ind, hvis der skulle opstå situationer, hvor det er påkrævet.


Ifølge MAN vil der komme automatiserede køresituationer, som kan aflaste og støtte chaufføren. Han vil eksempelvis kunne hvile eller gennemgå dokumenter, mens lastbiler selv holder sig på vejen og finder vej. Selvkørende lastbiler ventes også at kunne bidrage til øget trafiksikkerhed.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Sekretariatschef går på pension
- Lastbilchauffør hævde et koben og slog bilist
- Transportkoncern er klar til vækst og opkøb
- DSV vil give mere for aktierne i konkurrent
- Panalpina er i dialog med konkurrent om samarbejde
- Chauffører kan få kursus i suge- og spuleteknik
- Burgerkæde i Sveriges hovedstad får varerne leveret med hybridlastbil
- Aerodynamisk design bliver fremskyndet
- EU’s formandskab og EU-Parlamentet vil fremme renere køretøjer
- EU har fået en ny arbejdsmarkedsmyndighed
- Tysk vognmandsorganisation kræver hjemtur hver fjerde uge
- Stor europæisk transportvirksomhed tester i gas-lastbiler

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst