Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Krydstogtskib nummer 100 anløber Skagen siden indvielsen af nye krydstogtfaciliteter

Tirsdag 25. september 2018 kl: 16:14
Share  


Af: Redaktionen

Krydstogtskib nummer 100 anløber Skagen siden indvielsen af nye krydstogtfaciliteter

Mandag anløb krydstogtskibet »Marina« Skagen Havn som krydstogtskib nummer 100 siden de nye krydstogtfaciliteter stod færdig for tre et halvt år siden i foråret 2015. Effekten af den seneste havneudvidelse, der tilførte en 500 meter lang krydstogtkaj og moderne modtagefaciliteter, ses dermed tydelig i statistikken

Krydstogtskibet »Marina« anløb som krydstogtskib nummer 100 siden indvielsen af de nye krydstogtkajer i foråret 2015 Skagen Havn med omkring 1.200 gæster. Samlet har de 100 krydstogtskibe har haft godt 130.000 gæster med til Skagen.


- Hver gang vi når en milepæl som denne, glæder vi os over, at investeringen i havneudvidelsen i den grad har båret frugt. Det er samtidig resultatet af vores løbende arbejde med destinationsudvikling i tæt samarbejde med vores krydstogtnetværk Cruise Skagen, siger Willy B. Hansen, der er administrerende direktør Skagen Havn.


I 2014 var der 10 krydstogtskibe og 7.500 gæster i Skagen Havn. Antallet af skibe er mere end firedoblet til 45 skibe og 69.000 gæster i 2018. Cruise Skagen evaluerer løbende på rederiernes og gæsternes oplevelse af Skagen som destination.


- Rederierne roser vores faciliteter og vores placering. Vi har en rigtig god beliggenhed i forhold til skibe, der sejler mellem Baltikum og de norske fjorde, og dem der sejler ud fra Southampton, Kiel og Amsterdam. Vi hører fra gæsterne, at de føler sig trygge og sikre her. Vi har gode attraktioner, shoppingmuligheder og spisesteder, og så har Skagen en størrelse, som gør det nemt at tage på dagsbesøg, siger Anne Sofie Rønne Jensen, der er Cruise Manager Cruise Skagen.


60 millioner kroner i omsætning
En undersøgelse fra 2015 viser, at en krydstogtgæst i gennemsnit bruger 465 kroner på et besøg i Skagen til udflugter, shopping, mad og drikke samt transport. Det giver en omsætning på 60 millioner kroner for de 130.000 krydstogtgæster, der har besøgt Skagen siden begyndelsen af 2015.


- Krydstogtaktiviteterne er med til at skabe en øget økonomi, der reelt bredes ud over hele regionen, men naturligvis særskilt er til fordel for lokalsamfundet i Skagen. Med den væsentlige størrelse som krydstogtaktiviteterne efterhånden er nået op på, så bliver den positive afsmittende effekt og værdiskabelse mere synlig. Der er således mange parter, som nyder godt af den økonomi, der skabes i hele værdikæden relateret til krydstogtanløb, siger havnedirektør Willy B. Hansen.


I 2019 er der foreløbigt anmeldt 40 anløb, som i gennemsnit er lidt større end i år. Derfor forventes der i øjeblikket omkring 68.000 gæster i 2019.


Krydstogtskibe i Skagen Havn:
  • 2014: 10 skibe og 7.564 gæster
  • 2015: 14 skibe og 21.888 gæster
  • 2016: 13 skibe og 10.880 gæster
  • 2017: 31 skibe og 33.088 gæster
  • 2018: 45 skibe og 69.000 gæster


Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- DFDS skifter logistic-direktør
- Rederier forventer fremgang og højere fragtpriser
- Danske Rederier har fået ny formand
- Aarhus Havn har fået undersøgt luftkvaliteten
- Skibe kan koble sig på landstrøm i Grenaa
- Horsens bliver nødhavn
- Danske rederier sætter større fodaftryk rundt i verden
- EU-direktiv skal forebygge skrald i havene
- Danske Rederier sætter søfart og erhvervspolitik til debat
- Den globale shippingindustri advarer mod handelsbarrierer
- Formanden for Danske Havnevirksomheder fortsætter
- Rederier kræver en effektiv håndhævelse af svovlgrænsen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst