Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Lufthavn ved Aarhus er vokset 60 procent målt på passagertal

Tirsdag 4. september 2018 kl: 14:06
Share  


Af: Redaktionen

Aarhus Airport, der ligger i Tirstrup på Djursland omkring 40 kilometer fra Aarhus, havde i august et passagertal, der lå 60 procent over samme måned sidste år

Udenrigstrafikken via lufthavnen er i august steget med 154 procent i forhold til samme måned sidste år. Samlet tegner august sig for en passagerfremgang på 61,4 procent sammenlignet med august 2017.


- Vi har en periode med ekstrem vækst bag os, og peaker nu med den højeste procentvise vækst i lufthavnens historie. Vi er meget tilfredse med, at det hårde arbejde, der går forud for en vækst af den her størrelse, skaber så flotte resultater. Ikke mindst er det glædeligt, at potentialet fortsat er stort, at vi har nye ruter på tegnebrættet, og at udsigterne for fremtiden her i lufthavnen er lyse, siger direktør i Aarhus Airport, Peter Høgsberg.
 

Den markante vækst fik for alvor luft under vingerne, da Aarhus Airport sidste år udvidede sit samarbejde med SAS. Udvidelsen har blandt andet ført til åbningen af seks nye ruter til henholdsvis Oslo, Stockholm, München, Mallorca, Split og Nice. Men også nye flyselskaber har set sig varme på lufthavnen. I weekenden åbnede Aarhus Airport ny rute til Berlin med lavprisflyselskabet easyJet, som dermed fik debut i Vestdanmark. Allerede til november åbner easyJet endnu en rute fra Aarhus - denne gang til Gatwick i London.
 

- Det er nye tider i Aarhus Airport. I 2016 havde østjyderne ni destinationer at vælge mellem, når de fløj fra deres nærlufthavn. I år har de 20, og næste år har de endnu flere. Som tallene viser, har passagererne taget flot imod vores stærkt udvidede ruteportefølje. Sidste år fremlagde vi en ambitiøs forretningsplan baseret på ruteudvikling og nye samarbejder. Den plan har vi succes med, og derfor vækster vi, siger bestyrelsesformand i Aarhus Airport, Torben Boldsen.
 

Målt på indenrigstrafikken går passagertallet i august tilbage med 3,4 procent sammenlignet med samme måned sidste år. Årsagen skal findes i færre afgange i sommerferieperioden. Til gengæld steg charterflyvningen med 10,7 procent. Fra næste sommer forventer Aarhus Airport at sende chartertallene yderligere i vejret, når Århus Charter åbner forbindelse til både Kreta og Zakynthos.
 

For at markere den nye æra i Aarhus Airport har lufthavnen skiftet sit logo ud med et nyt, der viser et fly med snuden opad. Ligeledes tager Aarhus Airport i løbet af det kommende år fat på en udvidelse af lufthavnen, så den fysisk kan rumme den acceleration i antallet af passagerer, som de mange ekstra ruter genererer. For at højne effektivitet og passageroplevelsen i lufthavnen er Aarhus Airport ligeledes gået i luften med et nyt digitalt parkeringssystem.
 
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- International transportkoncern vil skære i CO2-udslippet
- Flyselskab flyver igen mellem Aarhus og København
- Transportkoncern forbinder Kina og Europa med landevejstransport
- Skandinavisk flyselskab genoptager flyvningen på en række ruter
- Sådan når vi 70-procents målsætningen i 2030
- Luftfarten har brug for langsigtet hjælp
- Jysk lufthavn skærer 270 fuldtidsarbejdspladser væk
- Luftfarten er på rette kurs
- Klimapartnerskabet for luftfarten er kommet med sin rapport
- Skandinavisk flyselskab kræver ansigtsmasker på alle passagerer
- Toldere finder flere ulovlige våben
- Toldstyrelsen beslaglagde knap 90 kg kokain sidste år

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst