Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Bornholm får besøg af flere krydstogtskibe

Onsdag 15. august 2018 kl: 07:55
Share  


Af: Redaktionen

Rønne Havn A/S, der er den største havn på Bornholm, har slået sin krydstogtrekord fra sidste år og det ser ud til at tendensen fortsætter. I 2019 anslår havnen, at der vil ske en stigning i antallet af krydstogtpassagerer på godt 50 procent. Det skyldes, at havnen her vil kunne tage imod langt større krydstogtskibe, som følge af den igangværende havneudvidelse

Ifølge Niels Lundberg, der er krydstogtchef i Rønne, så har selskabet på nuværende tidspunkt nået flere krydstogtanløb end i 2017.


- På nuværende tidspunkt har vi netop passeret anløb nummer 30. Det er fire mere end sidste år på samme tid og sæsonen er jo ikke ovre endnu, siger Niels Lundberg og pointerer, at selskabet har ’calls’ helt frem til oktober.


Han har i gennem de sidste fire år arbejdet målrettet på at fange det internationale krydstogtmarkeds opmærksomhed og har rejst verden rundt for at holde møder med rederier med flere. Det arbejde er begyndt at bære frugt.


- Sidste år havde vi 26 anløb og cirka 12.500 gæster. Men i år forventer vi samlet set 43 anløb og cirka 20.000 gæster, hvilket er en ganske pæn fremgang, påpeger Niels Lundberg og henleder opmærksomheden på estimatet for 2019, hvor der forventes en passagerfremgang på godt 50 procent.


- 1. juni står vores nye 300 meter multipurpose-kaj klar til at modtage større krydstogtskibe på op til 350 meter. Det betyder, at vi estimerer med 46 anløb og cirka 30.000 gæster. De estimerede tal er et udtryk for, at vi forventer nogenlunde samme antal anløb, men betydeligt større skibe, hvilket kan ses i antallet af gæster. Derfor samarbejder vi også tæt med Destination Bornholm og er aktive i Cruise Bornholm Network, fordi vi gerne vil være godt rustede til det større rykind, siger Niels Lundberg.


Hos Thomas Bendtsen, der er administrerende direktør for Rønne Havn A/S, er de gode resultater et tegn på, at den forretningsstrategi, der fra tidlig færd er lagt, ser ud til at være den rigtige.


- Det er naturligvis en glæde at se, at de strategiske tiltag, vores organisatoriske ’turnaround’, havneudvidelsens realitet og en god portion knofedt fra ledelsens- og organisationens side nu er begyndt at bære frugt. Vi har hele tiden set et stort potentiale i krydstogtsegmentet og nu ser vi så en gradvis fremgang. Det er jeg rigtig stolt over på organisationens vegne, siger han.


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- International transportkoncern vil skære i CO2-udslippet
- Havn køre frem med fossilfrit brændstof
- Ny miljøvenlig bugserbåd skal erstatte “gudernes sendebud”
- Den nye havnedirektør i østjysk havn er begyndt på arbejde
- Ny krydstogtterminal må vente til bedre tider
- Godstransporten via havn i Nordvestvendsyssel er sejlet frem gennem corona-tiden
- Færgerederi forbereder sig til at sejle med passagerer igen
- Rederi sender større hurtigfærge til Bornholm
- Transportkoncern forbinder Kina og Europa med landevejstransport
- Rederi-organisation har fået sin nye bestyrelse på plads
- Ny havn er taget i brug
- Dansk skibsfart har kurs mod et udfordrende år

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst