Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Unge på Djursland får garanti for praktikplads

Torsdag 9. august 2018 kl: 10:50
Share  


Af: Redaktionen

Viden Djurs står bag projektet “Attraktive Uddannelsespakker”, der i samarbejde med Business Djursland, Dansk Byggeri, Syddjurs Kommune og Norddjurs Kommune vil gøre det attraktivt for de unge på Djursland at tage en erhvervsuddannelse. Ud over at tilskynde flere unge til at tage en erhvervsfaglig uddannelse har Viden Djurs store ambitioner om at skaffe praktik- og lærepladser til alle elever fra Djursland fra dag ét på deres erhvervsuddannelse. Nordea- fonden støtter initiativet, der indledes i år, med 2,299 millioner kroner

Det vigtigste element i projektet Attraktive Uddannelsespakker er, at den unge allerede fra dag ét på erhvervsuddannelsen er sikret en praktikplads.


- At give eleven en praktik- og lærepladsgaranti fra dag ét øger motivationen for ikke blot at gennemføre uddannelsen, men også at gøre det godt. Ved fra dag ét at sætte fokus på elevernes endelige karrieremål i en virksomhed vil vi styrke erhvervsuddannelsernes image, sikre bedre overgangsvejledning fra grundskolen til erhvervsuddannelserne samt styrke den faglige stolthed uanset fag, siger Ole Svit,der er direktør for Viden Djurs.


Dygtige faglærte er kernearbejdskraften, når ideer og udvikling skal omsættes til konkrete produkter og ydelser i danske virksomheder.


- De unge faglærte er en afgørende forudsætning for, at danske virksomheder også i fremtiden kan være konkurrencedygtige. Derfor ser vi gerne et endnu tættere samarbejde mellem erhvervsskolerne og erhvervslivet her på Djursland, siger Bjarne Nielsen, der er formand for Business Djursland.


Det skal være sejt at blive håndværker
Fokus på det seje i at blive håndværker skal spredes til grundskolerne på Djursland. Derfor danner projektet et ambassadørteam, som består af både elev-ambassadører fra erhvervsuddannelserne og virksomhedsambassadører fra lokale virksomheder. Ambassadørerne vil på en række igangsatte initiativer for grundskoleelever fra 6. - 10. klasser sprede rygtet om det seje i at blive håndværker.


Testet model klar til brug i resten af landet
Projektet udvikler en model, som vil kunne bruges som en manual for andre erhvervsuddannelser, der ønsker at arbejde endnu tættere sammen med det lokale erhvervsliv for at gøre erhvervsuddannelserne attraktive for unge fra grundskolen.


- Valg af uddannelse er en hjørnesten i de fleste unges liv. Derfor er det vigtigt, at unge og deres forældre også kender til erhvervsuddannelserne og de karrieremuligheder, uddannelserne kan give. Projektet er med til, at flere unge og forældre får øjnene op for erhvervsuddannelsernes mange tilbud. Vi har som samfund brug for mangfoldighed både i uddannelserne og i uddannelsesvalget, siger Henrik Lehmann Andersen, der er direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv og har øremærket 75 millioner kroner til initiativer, der får flere til at vælge en erhvervsuddannelse.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Mercedes-Benz tager Actros med til Danmark uden spejle
- Infrastrukturplaner skal omfatte mere kapacitet på rastepladserne
- Amerikansk lastbilproducenter med hollandske forbindelser tester brint-lastbiler
- Superfærge ankommer til Aarhus på søndag
- Nye job går i vid udstrækning til mennesker i Danmark
- Flere mennesker har et job
- Specialforening inviterer på viden om nye varebilsregler
- Litauisk transportkoncern med over 14.000 ansatte åbner ny base i Polen
- Ulovligt parkerede lastbiler har udløst 1.009 bøder
- Supermarkedskæder får elektriske transporter
- Kravene vil bidrage til at nedbringe transportsektorens emissioner
- Chaufføren får den nye af sin vognmansbror

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst