Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
EU-PARLAMENTARIKER:

Afvist forslag var rendyrket social dumping

Torsdag 14. juni 2018 kl: 15:23
Share  


Af: Redaktionen

I en sag om løn og arbejdsvilkår på landtransportområdet har et stort flertal i EU-Parlamentet torsdag afvist at bakke op om EU-Prlamentets transportudvalg. Sagen handler om, hvilke løn og arbejdsvilkår et land kan kræve, at udenlandske virksomheder tilbyder deres chauffører

EU-reglerne for løn, arbejdsvilkår og cabotagekørsel i transportbranchen er i øjeblikket til forhandling i forbindelse med EU-Kommissionens forslag på vejtransportområdet. Nye regler er af afgørende betydning for blandt andet danske chauffører og transportvirksomheder, der i årevis har kæmpet for at konkurrere med virksomheder fra andre EU-lande, som arbejder med betydeligt lavere lønninger.


EU-Parlamentets transportudvalg samlede i sidste uge et flertal for, at reglerne om udstationering af EU-arbejdstagere ikke skal gælde for international transport, og at landene dermed ikke kan stille krav om lige løn. Politikerne i transportudvalget vedtog også, at chauffører lovligt skal kunne tilbringe weekenderne i lastbilens førerhus, og at virksomheder skal have mulighed for kun at give chauffører to fridage i en periode med tyve dages arbejde.


Men transportudvalget blev afvist af et stort flertal i EU-Parlamentet ved en afstemning torsdag.

 
Ole Christensen (S), der er medlem af EU-Parlamentet og medlem af parlamentets beskæftigelsesudvalg, har stået i spidsen for modstanden mod transportudvalgets beslutning.


- Jeg har taget den her kamp, fordi jeg simpelthen ikke vil acceptere, at udenlandske chauffør kører i pendulfart mellem de nordiske lande på rumænske lønninger. Og jeg vil ikke acceptere, at chauffører presses til at bo og sove i lastbilen i lange perioder uden at vende hjem til familien, siger Ole Christensen, der fortsætter:


- Det er rendyrket social dumping og det smadrer ordentlige virksomheders mulighed for at drive forretning i transportbranchen.
 
Sagen skal nu tages op igen, når EU-Parlamentet samles i Strasbourg i juli. Her bliver der muligheder for at ændre transportudvalgets position, og det glæder Ole Christensen.


- Det, transportudvalget vedtog, var et udtryk for en ekstrem liberalistisk holdning, som slet ikke afspejler hele EU-Parlamentet. Derfor er jeg utrolig glad for, at vi nu får mulighed for lave om i den gang makværk, så vi faktisk kan få lavet nogle solide regler, som kan hjælpe de danske chauffører og de ordentlige vognmænd, siger Ole Christensen.

Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- EU-Parlamentet stemmer og EU-Kommissionens vejpakke
- Lastbilchauffør slap uskadt
- Tre mænd er dømt i større sag om hash-smugling
- Vejdirektoratet udvider Motorvej E20 over Fyn
- Tre finalister til “Årets Transportvirksomhed 2019” bliver fundet lørdag
- Transportmessen i Herning er i gang
- Nyt trafikanlæg over Motorvej E20 ved Odense fungerer efter hensigten
- Esbjerg Havn fik et godt jubilæumsår
- Hønnikerne har 500 heste som trækdyr
- Limfjordshavn kom ud med overskud
- Dansk trailerspecialist åbner i Sverige
- Vognmandsorganisation melder alt klar til transportmesse

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst