Klik venligst

  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Movia indgår rammeaftale om udstyr til stoppesteder

Onsdag 25. april 2018 kl: 16:13
Share  


Af: Redaktionen

Bedre forhold ved stoppestederne skal gøre det mere attraktivt at bruge den kollektive transport. Med fælleskommunalt indkøb bliver det samtidig nemmere for kommunerne, at opgradere og vedligeholde stoppestederne.


Movia indgår rammeaftale om udstyr til stoppesteder
Det første passagererne møder, når de skal med bussen, er stoppestedet. Er der ordentlige venteforhold ved stoppestedet, en bænk at vente på, læ for vind og regn, skraldespande til affald, og et ordentligt sted at stille cyklen? Hvis svaret er ja, er den første barriere for at bruge bussen allerede overvundet.


Derfor har Movia indgået en ny tværkommunal rammeaftale med virksomheden Veksø for at give passagererne bedre kvalitet og mere komfort ved stoppestederne. Rammeaftalen med Veksø, der har arbejdet med at designe og fremstille byrumsinventar i over 65 år, giver kommunerne adgang til at opgradere og vedligeholde stoppesteder med moderne, ensartet udstyr. Ved at udbyde opgaven gennem Movia, kan kommunerne købe stoppestedsudstyr til en reduceret pris. Og når der investeres i bedre stoppesteder, får kunderne en samlet oplevelse på tværs af kommunegrænserne.


- Stoppestederne er døren til den kollektive bustransport, og som med alle andre indgangspartier påvirkes vores samlede oplevelse af, hvordan man bliver budt velkommen. Derfor er jeg meget glad for, at vi nu indgår en aftale med Veksø, som giver kommunerne mulighed for at opgradere stoppestederne på en enkel måde og efter et moderne, ensartet koncept, siger analysechef i Movia, Peter Rosbak Juhl.


Projektkonsulent hos Veksø, Mikkel Nylander Rosenquist, peger på, at virksomheden lever af at skabe byrum, hvor mennesker nyder at opholde sig. 


- Vi er derfor glade for at have vundet aftalen med Movia og ser frem til at levere stoppesteder i et unikt design, som vi håber, passagererne vil opleve som smukke, trygge og brugervenlige. Med den nye designlinje til stoppestederne hjælper vi samtidig Movia med at skabe en fælles identitet for den offentlige transport på Sjælland på tværs af 45 kommuner”, siger Mikkel Nylander Rosenquist.


Der vil være to produktlinjer at vælge imellem for kommunerne - et basis-sortiment med fokus på funktionalitet og pris til brug for stoppesteder med få brugere, og et tilkøbs-sortiment med højere designmæssig standard, der egner sig til opsætning ved større stoppesteder med megen trafik og i byerne.


Med Movias nye rammeaftale forventes det samtidig, at indkøb af stoppestedsudstyr vil blive nemmere at bestille og administrere for kommunerne, da Veksø tilbyder samme bestillingssystem, som anvendes af Nordjyllands Trafikselskab og kommunerne i Nordjylland.


Med Movias Trafikplan 2016 blev der opstillet en målsætning om, at kommunerne som vejmyndighed bør have fokus på løbende at opgradere og vedligeholde udstyret ved de ikke-reklamefinansierede stoppesteder. For at understøtte kommunernes arbejde på området blev der ligeledes i Trafikplan 2016 besluttet, at Movia skulle udbyde og indgå en fælles rammeaftale for kommunerne med henblik på indkøb af udstyr til stoppesteder. En aftale, der skal styrke kundeoplevelsen, løfte kommunernes udbudspligt, og sikre, at kommunerne kan opnå prismæssige fordele ved at indkøbe udstyr i fællesskab. Rammeaftalen med Veksø er gældende de kommende fire år med option på yderligere to års forlængelse.
Fakta om Veksø:
  • Veksø har over 65 års erfaring med at designe og levere byrumsinventar
  • Serien af komponenter til Movias stoppesteder består af både bænke, lænestativer, affaldsspande, læskærme og cykelstativer
  • Designet har Veksø udviklet i samarbejde med C.F. Møller Design. 
  • De to selskaber har tidligere samarbejdet om lignende projekter med udstyr til stoppesteder til Nordjyllands Trafikselskab og Aarhus Letbane


Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Kapaciteten på Øresundsmotorvejen er også ved at være opbrugt
- VLAK-Regeringen har planer om at udvide stationen i Københavns Lufthavn
- Fjernbusselskab har stoppet sine ruter
- SAS er helt afgørende for Aarhus lufthavn’ succes
- EU-Parlamentets transportudvalg stemmer for øget liberalisering på busområdet
- Trafikselskab udvider rejseplanen med delecykler
- VLAK-Regeringen vil samle den offentlige transport i Hovedstaden i én organisation
- S-tog kan være en mulighed på sporet frem mod flere tog til tiden på Kystbanen
- Regeringen vil undersøge vejen frem for en ny motorvej i Hovedstadsområdet
- Taxi-chauffører startede ugen med en demonstration
- DSB er tilfreds med afgørelse
- DSB skal tage fransk togproducent med i udbudsrunde

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst