Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Kameraspejle giver lastbilchauffører bedre overblik

Tirsdag 16. januar 2018 kl: 01:00
Share  


Af: Redaktionen

Svenske offentligt ansatte forskere og det private erhvervsliv har i flere år arbejdet sammen om at udvikle og afprøve digitalt kamerabaserede spejle til lastbiler. Formålet har været at øge sikkerheden for både chauffører og andre trafikanter

Man er nu så langt, at firmaet Stoneridge Electronics, der har specialiseret sig i elektronik til førerhuse, forbereder en kommerciel lancering af bakspejlet i 2018. Det skriver Magasinet Arbejdsmiljø.


Det digitale spejl blev monteret i begge sider af 70 Scania lastbiler med tilkoblede påhængsvogne. De live­streamede billeder fra kameraspejlene blev vist på skærme i førerhuset. Det omfattende forsøgsprogram var udarbejdet og overvåget af forskere fra Rise, som er det svenske forskningsinstitut for blandt andet innovation. Afprøvningerne skete dels med kontrollerede eksperimenter på Rise’s særlige forsøgsområde for trafikforskning ved Borås, dels i den almindelige trafik over en periode på toenhalv måned. Afprøvningerne fandt sted i vekslende vejrlig og døgnet rundt. 


Forsøgene og chaufførerne havde samme konklusion - at den digitale løsning havde flere fordele frem for en konventionel. Ud over at være let at vænne sig til reducerede kameraløsningen de skjulte vinkler betragteligt og gav chaufførerne større synsfelt og føling med omgivelserne, herunder også den bageste del af påhængskøretøjet. 


Mange oplevede det også som en klar fordel, at det ikke betød så meget, at sideruden var beskidt, og at det ikke var nødvendigt at vride kroppen for at få det bedste syn i sidespejlet, hvilket alle oplevede som en forbedring af arbejdsmiljøet. 


Kameraerne er udstyret med automatisk defroster og selvrengøring, ligesom nat-mode med infrarødt LED er aktiveret automatisk. Monitoren har en høj opløsning og klarer sig godt også i sollys, fremgår det af forsøgene. 


Den svenske stat har støttet projektet med godt syv millioner svenske kroner. Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Blæst puster Bornholmslinjens Povl Anker til Køge
- Erhvervsstyrelsen giver en sidste chance for at registrere reel ejer
- Hybrid færge sejler med kurs mod renere luft
- 31-årig blev sigtet for dieseltyveri
- Byggemarked har fået ny lastbil med kran
- Landmand har spærret vej med jord og halmballer
- Strækningskontrol kan løse problem med hurtigtkørende bilister
- Nogle bilister kører på Øresundsbroen med over 200 km/t - det skaber bekymring
- Hollandsk lastbilchauffør er blevet dømt for narkosmugling
- Glostrup-virksomhed overtager skraldet i Aarhus Kommune
- Amsterdam og Milano-området får direkte godsforbindelse med tog
- Brændstofpriserne er på vej op

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst