Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Aabenraa får mere havneplads

Fredag 8. december 2017 kl: 11:45
Share  


Af: Redaktionen

Entreprenør- og nedrivningsvirksomheden Rimeco har fjernet Blok 2 på det udrangerede Enstedværk ved Aabenraa Fjord, der tidligere var et væsentligt kraftværk i den danske el-produktion. Arealerne, der tidligere lagde grund til kraftværket er ryddede, rettet af og asfalteret - og afleveret til Aabenraa Havn, der er den nye ejer af havneområdet

Aabenraa får mere havneplads
- Vi satte nedrivningsarbejdet i gang i starten af september 2016 og glæder os over at kunne aflevere indenfor den frist, vi fastlagde fra starten, siger Klaus Peter Riggelsen, der er direktør i Rimeco.


Han forklarer, at der altid er overraskelser i større nedrivningsprojekter.


- Det har der også været enkelte af her, men ikke noget, som har forlænget nedrivningsprocessen væsentligt, siger han.


Rimeco har sammen med sine underleverandører nøje planlagt nedrivningsprocessen og håndteringen af materialerne fra nedbrydningen - eksempelvis beton, som knuses, diverse jernfraktioner og en del andre materialer. Det gør man for at sikre sig mod flaskehalse i processen, da stilstand med tungt entreprenørgrej og mange medarbejdere er svært fordyrende. 


En kompleks nedrivningsopgave
- Vi vægter sikkerheden højt i et projekt som dette. Det er en kompliceret opgave i en så omfattende nedbrydning som Ensted Værket, idet nedbrydning ét sted typisk har indflydelse på stabiliteten i nærliggende områder. Derfor er planlægning med den rigtige rækkefølge i nedbrydningen meget vigtig. Vi bruger derfor betydelige ressourcer på at sikre, at der ikke opstår fare for personer eller nærliggende gods, siger Klaus Peter Riggelsen. 


Aabenraa ser som den fremtidige ejer af Aabenraa Industrihavn frem til at overtage og videreudvikle området. Havnedirektør Henrik Thykjær fortæller, at Aabenraa Havn allerede i 2016 begyndte at drive dele af det nye havneområde i Ensted, da man dels overtog driften af de lejemål, som bestod og stadig består - dels foretog udlejninger af de bygninger, som ikke skulle rives ned. 


- Med overtagelsen af Aabenraa Industrihavn får vi nu tilført nogle attraktive faciliteter, der vil være med til at tiltrække nye aktiviteter til Aabenraa, siger Henrik Thykjær og fortsætter:


- Vi har mange henvendelser vedrørende området, som jo har den fordel, at der er plads til meget store godsmængder og meget store godsemner, og vi regner med snart at kunne offentliggøre detaljer om den forventede fremtidige brug.


Klaus Peter Riggelsen og Henrik Thykjær peger samstemmende på, at samarbejdet mellem Rimeco og Aabenraa Havn har været rigtigt godt, og det er en god forudsætning, når Rimeco om kort tid går i gang med at nedrive Enstedværkets Blok 3, som er noget større og som hænger sammen med Blok 2-området. Det område har Rimeco solgt videre til Aabenraa Kommune.Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Omkring 20 procent af de nyregistrerede lastbiler forsvinder igen
- Socialdemokraternes transportordfører vil have et ja eller et nej fra transportministeren
- Transportorganisation bakker op om skærpet straf for brug af håndholdt mobil under kørslen
- Spanske politimyndigheder slog til mod menneskesmugleri i køletrailere
- Vognmænd slipper lidt billigere end prisstigningerne
- Transporten sker i bokse
- Færdselspoliti roser fyrværkeritransporter
- Transportvirksomhed har ændret ejerstruktur
- Nettet er fyldt med spændende gods
- Kørsel med håndholdt teleudstyr skal give klip i kørekortet
- Vognmand har fået nummer to
- Der er stadig uklarheder om statsstøtten til PostNord

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst

Klik venligst