Klik venligst

  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
POLITIET I SYDØSTJYLLAND EFTER TRAFIKFOKUS:

Bilisterne har behov for at få genopfrisket færdselsreglerne

Tirsdag 5. december 2017 kl: 12:41
Share  


Af: Redaktionen

Sydøstjyllands Politi gennemførte fra midten af oktober til midten af november en præventiv, målrettet og synlig politiindsats på motorvej E 45. - Målet for vores tilstedeværelse på E 45 var at virke forebyggende på de situationer, der kan føre til uheld eller skabe kødannelse og nedsat fremkommelighed på strækningen. Vores erfaring fra indsatsen slår fast, at vores tilstedeværelse var nødvendig, men at det ikke er løsningen på problemet med uheld og kødannelse på E-45, siger politikommissær Erik Nielsen fra Sydøstjyllands Politi


Løsningen ligger hos bilisterne. 


- Deres adfærd i trafikken er helt afgørende i forhold til at nedbringe antallet af færdselsuheld og skabe større fremkommelighed på motorvejsstrækningen, understreger Erik Nielsen.


Sydøstjyllands Politi var under politiindsatsen vidner til flere trafikale hændelser med bilister, der overtrådte færdselsloven og kørte så uforsvarligt, at det meget vel kunne have ført til uheld. Eksemplerne er genfortalt af patruljer, der deltog i politiindsatsen:

  • En bilist kom tæt op bag mig, da jeg var ved at overhale en anden bil. Bilisten syntes åbenbart ikke, det gik hurtigt nok og begyndte at blinke med overhalingslyset. Jeg bremsede ned og trak ind bag bilen, jeg var ved at overhale og lod den anden bilist komme forbi. Her bemærkede jeg, at han pegede på sin tinding med pegefingeren  og efterfølgende kunne jeg se, at han gav mig fingeren (fuck finger). Bilisten blev herefter målt til en hastighed på 146 km/t i 110 zone. Ud over sigtelsen for hastighedsovertrædelsen fik han en pædagogisk samtale om, hvordan man skal optræde i trafikken. Ifølge patruljen var det en meget flov 59-årig mand, der kørte videre.

  • En 21-årig mand fra Vejle overhalede politiets uniformerede motorcykel på 110-strækningen syd for Vejle mod Kolding, hvorefter han fortsatte med øget hastighed, der blev målt til 125 km/t. Samme sted måltes en 47-årig mand til 131 km/t, alt mens han under målingen frem mod Hylkedal Rasteplads overhalede en af politiets uniformerede gruppebiler.
  • En bilist blev sigtet for uopmærksomhed ved ikke at give plads for et udrykningskøretøj. Den civile patruljebil forsøgte i flere omgange at bringe bilisten til standsning ved hjælp af udrykningssignaler uden at bilisten reagerede. Han oplyste, at han hverken havde hørt eller set patruljevognens udrykningssignaler. Endvidere havde han foretaget overhaling højre om på motorvejen.

  • En 66-årig håndværksmester førte sin varebil mod nord og overhalede politiets uniformerede patruljebil, der kørte på 110-strækningen ved Skærup. Håndværksmesteren øgede sin hastighed, som efter en måling endte på 144 km/t i en 110 km. zone.

Eksemplerne viser ifølge politieten uhensigtsmæssig og særdeles farlig trafikal adfærd, og det er netop den adfærd, der kan føre til uheld og hindrer en smidig trafikafvikling, understreger Erik Nielsen og fortsætter: 


- For os er bilisterne derfor en del af problemet, men også løsningen på problemet. Det handler meget simpelt sagt om, at de skal overholde færdselsreglerne. Bilisterne skal være opmærksomme i den tætte trafik på strækningen, holde afstand, overholde fartgrænserne, holde til højre og i det hele taget køre efter forholdene. Og så skal de lastbiler, der kører her, også overholde overhalingsforbuddene. På den måde får vi skabt mere sikker trafik. Og selvom den særlige politiindsats er slut nu, så har strækningen stadig vores opmærksomhed, hvor vi løbende vil være til stede for at minde bilisterne om færdselsreglerne, så antallet af uheld nedbringes, og trafikken kan glide smidigt og sikkert af sted.Fakta om indsatsen:

  • Politiindsatsen byggede på en analyse af registrerede uheld på E-45 i Sydøstjyllands Politikreds foretaget i perioden 1. oktober 2016 til 1. december 2016
  • Analysen fokuserede udelukkende på uheld sket på hverdage i morgen og eftermiddagstimerne i tidsrummet kl. 06.00-10.00 og kl. 14.00-18:.00
  • Analysen viste blandt andet, at der blev registreret 44 uheld i perioden, som alle var af materiel skadeuheld og uden personskade, og at de 15 af dem var harmonikasammenstød, og at de resterende 19 var ’simple’ uheld, hvor der var lastbiler involveret i de 7 af dem


Antal sigtelser fra politiindsatsen 2017:
  • 
Indsatsen fra uge 41 til og med uge 46 resulterede i 550 forseelser, hvor 522 personer blev sigtet. 
  • Der blev givet omkring 135 påtaler efterfulgt af pædagogiske samtaler med bilister
Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Politiet var i aktion mod social dumping i Greve
- Færgerederi på Øresund skifter navn
- Transportvirksomhed udvider samme-dags koncept på tværs af Øresund
- Lønudviklingen aftager en smule
- Scania’s transportlaboratorium vil køre fossiltfrit
- Politikerne i Kolding vil ændre byens havn
- Stor transportvirksomhed tipper med ny trailer
- Transport-messe danner rammer om logistikkonference
- Danske Rederier kalder Brexit-aftale for godt nyt
- Chauffører fik lov til at beholde det lille kørekort
- Shippingfirma var alene formidler over for et handelsfirma
- Elekstriske varebiler kører ind i Jordan

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst