Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Politiet tiltaler tidligere havnechef i Vejle for 16 forhold

Tirsdag 5. december 2017 kl: 12:05
Share  


Af: Redaktionen

Sydøstjyllands Politi har efter en længerevarende efterforskning rejst tiltale mod en tidligere havnechef i Vejle Havn for overstrædelse af Straffelovens paragraf 280, der handler om mandatsvig. Tiltalen omhandler 16 forhold til en samlet værdi af ca. 21.500 kroner. I sagen er der undersøgt en lang række andre forhold, hvor der imidlertid ikke er fundet grundlag for at rejse tiltale

Tiltalen vedrører i alle forhold overtrædelse af straffelovens paragraf 280 - om mandatsvig.

Sagen vil blive berammet til domsforhandling ved retten i Kolding under medvirken af domsmænd og med bevisførelse, idet den tiltalte nægter sig skyldig. Det betyder, at politiet ikke giver yderligere oplysninger i sagen.


I forbindelse med tiltalen mod den tidligere havnechef er sigtelsen samtidigt opgivet i forhold til to ansatte på havnen. De har været sigtet for underslæb - subsidiært mandatsvig og grov skattesvig. Begrundelsen for afgørelserne er, at der ikke er forventning om at de to ville blive fundet skyldige under en straffesag i retten.


Sydøstjyllands Politi modtog 9. oktober 2015 en anmeldelse fra Vejle Kommune om forhold på Vejle Havn. Sagen blev anmeldt af Vejle Kommune på baggrund af en revisionsrapport fra PriceWaterhouseCooper. Anmeldelsen vedrørte spørgsmålet om, hvorvidt en personkreds med tilknytning til Vejle Havn måtte have begået strafbare forhold i forbindelse med administrationen af havnens økonomi i forhold til afholdte udgifter til gaver, rejser og andet.


Sydøstjyllands Politi efterforskede sagen med henblik på at afdække, om et antal personer med tilknytning til ledelse og administration af Vejle Havn måtte have begået strafbare forhold.


Sigtelse mod to forhenværende bestyrelsesformænd og to forhenværende næstformænd i Vejle Havn blev opgivet i april i år, mens den nu afgjorte del af sagen blev efterforsket videre.


Der verserer en anmeldelse til Sydøstjyllands Politi om, at en hemmeligstemplet medarbejderrapport om eventuel misbrug af offentlige midler på Vejle Havn skulle være ”lækket” til DR.
Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Danmark er rykket frem på listen over verdens største søfartsnationer
- Nettet er fyldt med spændende gods
- Danske Rederier efterlyser et fælles internationalt regelsæt i havnene
- DM i Skills er i gang
- Færgerederierne har fejret 50 år
- Elever i folkeskolen har fået øje på Det Blå Danmark
- Ananas skjulte kokain
- Kæmpe fundamenter er på vej til Kriegers Flak
- Køge Havn skal være base for fartøjer til ”Kriegers Flak”
- Molslinjen vil ansætte 300 til Bornholmslinjen
- Rederi og it-koncern kan ændre transportmarkedet markant
- Søfartens Ledere skal være en del af Lederne

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst

Klik venligst