Klik venligst

  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Færgerne fragter færre busser over sundet

Torsdag 9. november 2017 kl: 10:02
Share  


Af: Redaktionen

Scandlines Helsingør-Helsingborg overførte 6.900 busser i tredje kvartal i år mod 7.400 sidste år. Det samlede antal passagerer, der tog færgerne over Øresund, faldt derfor med ca. 3 procent til knap 2,54 millioner. I tredje kvartal sidste år var antallet på 2,5 millioner


Rederiet overførste også 457.000 personbiler i tredje kvartal i år mod 473.000 i samme kvartal sidste år. Det svarer til en tilbagegang på godt 3 procent. Omvendt lagde færgerne dæk til knap 5 procent flere lastbiler i løbet af tredje kvartal i år, så antallet af overførte lastbiler kom op på 102.600 mod 98.000 i samme kvartal sidste år.


Det øgede antal lastbiler opvejede tilbagegangen i antal overførte busser og personbiler, så rederiet fik udnyttet kapaciteten bedre. Den øgede lastbiltrafik betyder, at ledelsen har besluttet at udvide færgen Hamlets sejlplan med fem timer per døgn. Udvidelsen vil gøre det muligt at overføre yderligere 40.000 lastbiler årligt og samtidig have plads til både busser og biler.


- Ved at levere gode serviceoplevelser og punktlighed til vores mange kunder vil vi fortsætte den positive udvikling af virksomheden. Vi har i oktober fået de sidste myndighedsgodkendelser til Tycho Brahes ladestationer, og færgen sejler derfor allerede nu både i batteri- og hybrid-drift, mens der foretages tilpasninger af ladeprocedurerne. Planen er uændret, at også Aurora indsættes i batteridrift inden årets udgang, så verdens to største batteridrevne færger inden nytår vil sejle på Øresund til glæde for vores kunder og miljøet i hele regionen, siger Johan Röstin, der er administrerende direktør i HH Ferries AB.
Klik venligst

© Copyright 2017 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Olieselskab øget kampen mod brændstofsvind
- Dieselolien steg i pris
- Borgere langs Odderbanen kan se frem til letbanetog efter nytår
- Letbanen kommer - sandsynligvis - til at køre med passagerer før jul
- Dansk transportorganisation får støtte fra udenlandske organisationer
- Helsingør Kommune og Region Hovedstaden skal følge tunnel-analyse tæt
- Vejdirektoratet åbner et stykke motorvej på mandag
- Flere forsinkelser i signalsystem rammer togdriften i Nordjylland
- Magasinet Bus 11 - 2017 er udkommet
- Borgerne i Thorsager på Djursland får en ny station
- Bilister kommer på briksen
- Lovbrud kommer til at koste mere

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst

Klik venligst