Klik venligst

  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Øresundsfærger fragter flere lastbiler

Torsdag 9. november 2017 kl: 09:57
Share  


Af: Redaktionen

Godstrafikken på Scandlines Helsingør-Helsingborg fortsatte med at vokse i årets tredje kvartal. Den stigende godstrafik med færgerne over Øresund betød en øget kapacitetsudnyttelse, selvom der i kvartalet har været et mindre fald i antallet af overførte personbiler. Rederiets ledelse har som en konsekvens af den øgede lastbiltrafik besluttet at udvide færgen Hamlets sejlplan med fem timer per døgn


Ifølge rederiets kvartalsrappport var antallet af afgange 12.800, ligesom det var i tredje kvartal sidste år. Præcisionen var uændret høj, og kapacitetsudnyttelsen på bildækket fortsatte med at stige
Antallet af overførte lastbiler steg med knap 5 procent til godt 102.600. I tredje kvartal sidste år overførte færgerne 98.000 lastbiler. Den overførte godsmængde voksede tilsvarende fra 1.132.000 ton i tredje kvartal sidste år til 1.186.000 ton i tredje kvartal i år.


Scandlines Helsingør-Helsingborg overførte 457.000 personbiler i tredje kvartal i år mod 473.000 i samme kvartal sidste år. Det svarer til en tilbagegang på godt 3 procent. Bustrafikken på ruten udgjorde 6.900 overførte enheder i tredje kvartal i år mod 7.400 sidste år. Det samlede antal passagerer, der tog færgerne over Øresund, faldt derfor med ca. 3 procent til knap 2,54 millioner. I tredje kvartal sidste år var antallet på 2,5 millioner.


- Den fortsatte stigning i godstrafikken er et godt udtryk for, hvilken rolle vores flydende bro spiller for samhandelen i regionen. Det er et bevis på, at vores fragtkunder sætter pris på den præcision og pålidelighed, vi kan tilbyde. Samtidig har den øgede lastbilstrafik kompenseret for den let afdæmpede personbils- og bustrafik, som sommermånederne bød på,”  siger Johan Röstin, der er administrerende direktør i HH Ferries AB.


For at imødekomme efterspørgslen fra både professionelle og private kunder har ledelsen besluttet at øge kapaciteten på ruten ved fra 1. december at udvide Hamlets sejlplan med 5 timer i døgnet. Udvidelsen vil gøre det muligt at overføre yderligere 40.000 lastbiler årligt.


- Ved at levere gode serviceoplevelser og punktlighed til vores mange kunder vil vi fortsætte den positive udvikling af virksomheden. Vi har i oktober fået de sidste myndighedsgodkendelser til Tycho Brahes ladestationer, og færgen sejler derfor allerede nu både i batteri- og hybrid-drift, mens der foretages tilpasninger af ladeprocedurerne. Planen er uændret, at også Aurora indsættes i batteridrift inden årets udgang, så verdens to største batteridrevne færger inden nytår vil sejle på Øresund til glæde for vores kunder og miljøet i hele regionen, siger Johan Röstin.


Klik venligst

© Copyright 2017 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Van of the Year består af tre løsninger
- Nyt samarbejde skal afdække potentialet for robotteknologi på Storebæltsbroen
- Olieselskab øget kampen mod brændstofsvind
- Transportorganisationen ITD kommenterer cabotage-regler
- Dieselolien steg i pris
- Svensk transportvirksomhed kører ind i Danmark
- Pakkedistributør er blevet GDP-certificeret
- Dansk transportorganisation får støtte fra udenlandske organisationer
- Iveco tog titlen som Van of the Year 2018 med hjem i kassevognen
- Vognmand på Vestsjælland har fået ny fireakslet med automatisk rullepresenning
- Første intermodale TIR-operation sparer fem dage sammenlignet med ren banetransport
- Pakkedistributør er blandt Danmarks bedste arbejdspladser

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst

Klik venligst