Klik venligst  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Bureaukratiet bliver enklere for affaldsvirksomheder

Mandag 6. november 2017 kl: 14:07
Share  


Af: Redaktionen

Miljøstyrelsen ændrer nu sagsbehandlingen for en række virksomheder, der behandler affald, så der kommer mindre bureaukrati - og virksomhederne bliver mere attraktive for udenlandske kunder

En række danske nyttiggørelsesanlæg, der for eksempel omdanner affald til energi eller til materialer til brug for ny produktion, får dermed et ønske opfyldt. Med den ændrede procedure bliver det muligt for anlæggene at søge en forhåndsgodkendelse til behandling af forskellige typer affald, så affaldet kan overføres til anlæggene for tre år ad gangen i stedet for kun ét.


- Vi fjerner kort sagt noget bureaukrati og gør det nemmere at handle med sekundære råvarer som affald samtidig med, at vi bevarer en høj miljøbeskyttelse. Det giver effektive og miljørigtige danske nyttiggørelsesanlæg en markedsfordel internationalt, fordi de bliver mere attraktive for udenlandske virksomheder, der skal af med affald, siger kontorchef i Miljøstyrelsens enhed for Cirkulær Økonomi & Affald, Camilla Bjerre Søndergaard.


Ændringen er én af en række byrdelettelser, som erhvervet har efterspurgt, og som gennemføres af regeringens Taskforce for Øget Ressourceeffektivitet. Taskforcen består af folk fra Miljøstyrelsen og Erhvervsstyrelsen.


Skal give en konkurrencefordel
Muligheden for at importere affald til forhåndsgodkendte anlæg for tre år i stedet for ét er til stede i EU's Transportforordning, men kun omkring hvert fjerde EU-land har udnyttet muligheden. Dermed får de danske virksomheder en konkurrencefordel i forhold til andre europæiske lande.


Sekretariatsleder Marianne Munch Jensen fra brancheforeningen Affalds- og Ressourceindustrien (ARI) peger på, at det i dag er dyrt, komplekst og tidskrævende at få en importgodkendelse.


- Med den nye praksis hos Miljøstyrelsen kan de udenlandske kunder i princippet spare to tredjedele af omkostningerne. Det gør det mere attraktivt at få affald behandlet på danske nyttiggørelsesanlæg. Det er grunden til, at ARI’s medlemmer har efterspurgt denne mulighed, og vi er meget glade for, at regeringen arbejder med at fremme cirkulær økonomi ved at fjerne barrierer som denne, siger hun.


Danske nyttiggørelsesanlæg kan søge forhåndsgodkendelse via Miljøstyrelsens hjemmeside - klik her:


Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Færgerederi skabte rekordresultat efter kapacitetsudvidelse
- Politiet kontrollerede 105 køretøjer ved Halsskov rasteplads
- Dommer i Roskilde lod hammeren falde over ulovlig vognmandsvirksomhed
- Finer-virksomhed skubber på
- Dansk Erhverv bakker op om vækstteam for logistik og handel
- Europæisk tankkort kan bruges hos norskejet olieselskab
- Transportorganisation ser frem til tæt parløb med nyt vækstteam for handel og logistik
- Nyt vækstteam skal sætte fokus på vækst i handels- og logistikerhvervene
- Brintbranchen holdt årsmøde i medvind
- Ny arbejdsgiver er kommet op på godt 100 medlemmer
- Landstræner holder oplæg på logistikmesse
- Lastbilchauffør kørte op i forankørende lastbil

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst