Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Sydvestjysk transportkoncern henter sin nye direktør hos et rederi

Fredag 8. september 2017 kl: 11:07
Share  


Af: Redaktionen

Den danske transportkoncern Blue Water Shipping, der har hovedsæde i Esbjerg og aktiviteter mange forskellige steder rundt om i Verden, har fundet sin nye administrerende direktør

Sydvestjysk transportkoncern henter sin nye direktør hos et rederi
Det er 51-årige Søren N. Thomsen, og han skal afløse firmaets grundlægger og nuværende topchef Kurt Skov, som dermed snart kan vende retur til rollen som arbejdende bestyrelsesformand for Blue Water Shipping, som han grundlagde i Esbjerg i 1972. 


Søren Nørgaard Thomsen, der forlader sit nuværende topchefjob hos rederiet Esvagt for at sætte sig i spidsen for Blue Water Shipping’s 1.500 ansatte, der er tilknyttet 60 kontorer rundt om i verden.
 

Søren N. Thomsen har en lang karriere som leder indenfor shipping- og rederibranchen i Maersk-organisationen - heraf 15 år med forskellige poster i Ghana, Kina, Dubai og USA. 


De seneste 7 år har Søren N. Thomsen været administrerende direktør for rederiet Esvagt i Esbjerg. I den periode har han medvirket til at levere en række positive resultater hvad angår udvikling af forretningen og økonomien. Han har medvirket til at udnytte firmaets potentiale til at skabe vækst og samtidig forbedre dækningsbidrag og bundlinje. Organisationen er løbende blevet opgraderet i takt med udviklingen. Og der er opbygget tætte relationer mellem kunder og samarbejdspartnere.


Erfaren leder

- Søren N. Thomsen er en erfaren og stærk leder, der gennem sin karriere har vist, at han kan tage de rigtige beslutninger i bestræbelserne på at forbedre udviklingen og indtjeningen, siger Kurt Skov og fortsætter:


- Blue Water er et stort firma, der spænder vidt både geografisk og aktivitetsmæssigt. Gennem ansættelsen af Søren N. Thomsen bliver fundamentet, kompetencerne og erfaringen i direktionen styrket betydeligt. Målet er, at vi fremover kan skabe bedre stabilitet i vores forretning – blandt andet gennem forbedret indtjening og en mere fokuseret strategi. Med sin omfattende erfaring er jeg sikker på, at Søren N. Thomsen kan medvirke til at bringe Blue Water fremad i den rigtige retning og tempo i tæt samspil med den øvrige direktion.

 
Søren N. Thomsen glæder sig naturligvis til at blive topchef for en af Danmarks største transport- og logistikvirksomheder.
 

- Blue Water er en utrolig spændende virksomhed med en unik og stærk kultur. Det er imponerende, hvad Kurt Skov har formået at bygge op fra bunden, og jeg ser det som en ære at få mulighed for at være med til at føre Blue Water videre.  Jeg ser frem til et godt samarbejde med en masse kompetente og engagerede kolleger – og sammen skabe gode resultater. Jeg håber, jeg kan tilføre stabilitet og yderligere profitabel vækst gennem stærkt samarbejde på tværs af organisationen og medvirke til at styrke holdånden yderligere, siger Søren N. Thomsen, der tiltræder hos Blue Water Shipping efter nærmere aftale.
 

Store investeringer
Gennem de senere år er Blue Water Shipping vokset markant på aktiviteter, omsætning og antal medarbejdere. Bundlinjen har de sidste to år været meget beskeden på grund af store investeringer i ny superterminal i Taulov, nye IT-systemer samt ekspansion i Norden. Desuden har den lave oliepris påvirket aktivitetsniveauet og indtjeningen.

 
- En af de primære opgaver lige nu er at sikre optimal effekt af vores meget store investeringer i terminal,  IT-systemer samt en række organisationsændringer. Dette arbejde vil også påvirke resultatet for indeværende år. Til gengæld ser vi positivt frem mod 2018, hvor vi for alvor tager hul på - og vil se indtægter fra - vores kæmpeprojekter i Kazakhstan, hvor vi de kommende år har kontrakter til en samlet værdi på omkring 5 milliarder kroner, siger Kurt Skov.
 
 
Om Søren Nørgaard Thomsen

Karriere:
 • 2010-2017: Administrerende direktør for Esvagt, Esbjerg. Rederi med 42 skibe og 900 ansatte. Udvikling af organisation og virksomheden – udnytte potentiale til at skabe vækst og bundlinje
 • 2007-2010: Cheif Operating Officer, Svitzer, København. Forretningsudvikling, globalt salg, operation, IT og procurement
 • 2002-2007: Managing Director, Maersk Ghana, Ghana. Landechef for A.P.Møller – Maersk i Ghana (Maersk Line, Safmarine, Maersk Trucking, Maersk Depots, Maersk Logistik, APM Terminals)
 • 1998-2002: General Manager, Maersk (China) Shipping, Beijing. Forretningsudvikling og operation
 • 1995-1998: Operations Manager, Maersk UAE, Dubai
 • 1990-1995: Manager, Maersk Line, København
 • 1988-1990: Management Trainee, Maersk Limited, Chicago
 • 1986-1988: Management Trainee, Maersk Line, København
Uddannelse
 • 1986: Højere Handelseksamen
 • 1988: Afgangseksamen, Maersk Shipping University
 • 1995: HD, Udenrigshandel, Copenhagen Business School
Udvalgte bestyrelsesposter
 • Rederiforeningen af 2010 – formand
 • Den Danske Maritime Fond
 
Søren Nørgaard Thomsen bor i Esbjerg. Han er gift og har tre voksne børn.


Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Tiptraileren kan rumme 71 kubikmeter
- Færgerederi flytter til Halmstad
- Franske lastbiler får nyt navigationssystem med tilbehør
- Vognmand i Skævinge “gav” chauffør en ny trækker i jubilæumsgave
- Ringkøbing-entreprenør har fået ny fireaksler tip-trailer
- Vognmand ruller sig ud i ny to-akslet volvo med fast kasse
- Mercedes-Benz er størst blandt den mindste
- Kombineret transport var på dagsordenene i EU-Parlamentets transportudvalg
- Lastbilproducent er i stødet på den kommende transportmesse i Hannover
- Vognmand i Stenløse har fået forvogn med kroghejs og containerpåhængsvogn
- Lastbiler og busser kan tanke OK på ny tank i Greve
- Volvo Trucks fører med tre af de tunge

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst