Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Verdens største reachstacker kører ud

Torsdag 7. september 2017 kl: 11:17
Af: Hans Windeløv, ltl.dk

N.C. Nielsen i Balling præsenterer en heavy duty-maskine, der kan løfte 152 ton på krogen. Den nye store maskine er en reachstacker, der skal imødekommer ønsker fra eksempelvis shippingfirmaer, forsyningsbaser, havneterminaler og vindmølleproducenter, der efterspørger udstyr, der kan klare tunge løft og samtidig er manøvredygtige


Verdens største reachstacker kører ud
Reachstackeren, der løfter 152 ton på krogen, er kørt frem for at imødekomme ønskerne om mobile maskiner, der sikkert, effektivt og manøvredygtigt kan løfte og flytte meget tunge emner fra et sted til et andet sted.


N.C. Nielsen har tidligere gjort muligt at løfte op til 100 ton med en reachstacker udviklet til vindmøllebranchen. Dengang tvivlede mange på, om det overhovedet kunne lade sig gøre. Det kunne det – og nu løfter N.C. Nielsen ingeniørkunsten til nye højder og overgår sig selv med en endnu stærkere maskine.


Den nye sværvægter bygges op med afsæt i en Konecranes 4545. Den får en egenvægt på 110 ton, en bredde på 4,90 meter, en længde med nedslået bom på 15 meter og løfter 152 ton på krogen. Hele geometrien på maskinen bliver ændret med blandt andet en forstærket bom til løft på 15,40 meter i højden, øget kontravægt, større løftecylindre, to meter høje dæk og et tilbagetrukket landingsstel, som gør det nemt at komme helt tæt på emnet.


- Det meste på vores nye reachstacker er forstørret op i forhold til tidligere. Det kræver mange beregninger, prøvekonstruktioner og testforsøg, inden det kan lade sig gøre. Efter en meget spændende udviklingsproces er det dog lykkedes vores ingeniører at finde "formlen" til vores nye reachstacker, siger teknisk direktør Per Nielsen fra N.C. Nielsen.


Forarbejdet hos N.C. Nielsen er i fuld sving og man forventer at kunne levere den første reach-stacker sidst på året. De specialbyggede reachstackere bliver opbygget på fabrikken i Balling, og N.C. Nielsen forventer at sætte en mindre serie af maskinerne i produktion i 2018 for at imødekomme det stigende behov for de ekstremt tunge løft.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Formandskabet fortsætter uændret
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- Udvidelsesplaner har udløst supplerende miljøkonsekvensrapport
- Stort havvindsudbud kan sikre brændstof til skibsfarten
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Skandinavisk CO2-samarbejde er en vigtig brik i etablering af europæisk CO2-infrastruktur
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Skandinavisk samarbejde om CO2-transport og lagring er faldet på plads
- Udledning af scrubbervand fra skibe bliver forbudt i det danske territorialfarvand
- Påsken løftede passagertallet hos rederikoncern

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst