Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Busserne kører ud fra Christiansfeld i en lind strøm

Fredag 30. juni 2017 kl: 12:00
Af: Redaktionen

Den danske importør af Iveco Busser, VBI Group i Christiansfeld, skal sammen med Iveco Bus levere 142 nye Crossway-busser til busselskaber i Danmark. De første af busserne, der skal køre på regionale og lokale ruter og på X-Bus-ruter, er allerede sat i drift. DENNE ARTIKEL KAN FRIT LÆSES i MAGASINET BUS 6 - 2017 - KLIK HER:

Busserne kører ud fra Christiansfeld i en lind strøm
Iveco Bus har med god hjælp fra VBI Group succes med sine busser i Crossway-serien. De 142 busser skal leveres som et resultat af, at en række busselskaber har vundet Midttrafiks, Sydtrafiks og dele af Movias offentlige udbud i starten af året - ved blandt andet at basere deres kørsel på Crosway-busser. 


Med leverancen af de 142 busser  i intercity-segmentet - det er busser til regional trafik - styrker Iveco Bus sin markedsposition i Danmark og i Europa.


Rækken af nye busser er ved at blive kørt ud til busvognmændene, der vandt Midttrafiks udbud - Herning Turist, Jens Jensens & Sønner, Fårup Rute & Turist og Ketty & Villy’s Buslinier - Sydttrafiks udbud - Umove, De Blå Busser og Herning Bilen - og Movia’s udbud - Arriva og Keolis.


118 af busserne er intercity-busser med normal gulvhøjde, mens de resterende 24 er i city-versionen og designet med lav indgang, som giver optimale ind- og udstigningsforhold for passagererne. 


Crossway-busserne kan dermed opfylde kundebehovene på turene på grund af alsidighed og udvalg af versioner. Udover alsidigheden peger Iveco på, at busserne har en øget produktiviteten, som er opnået ved et betydeligt fokus på at holde de samlede ejertidsomkostninger nede. Dermed kan busserne være den afgørende faktor mellem positiv drift og drift med røde tal.


Crossway-busserne leveres med Iveco Euro 6-motorer med efterbehandlingssystemet High-efficiency Selective Catalytic Reduction (HI-SCR). Motorerne suger kun ren luft ind, som i modsætning til motorer med EGR-systemer (recirkulering af udstødningsgas) ikke er blandet med varm udstødningsgas. Ligesom Iveco’s Tector 7-motorerne kan motorerne i de 142 Crossway-busser køre på biobrændstoffet HVO (Hydrogenated Vegetable Oil).


Crossway busserne er lavet på Vysoké Mýto-fabrikken i Tjekkiet, som har en lang tradition for at lave busser og kunne fejre sit 120-års jubilæum i 2015. Siden lanceringen af Crossway i 2006 har en række førende transportfirmaer i Europa ind til nu fået leveret næsten 30.000 busser.


Iveco Bus leverer de 142 busser til Midttrafik, Sydtrafik og Movia gennem den danske Iveco Bus-forhandler, VBI Group i Christianfeld. VBI Group er Danmarks største forhandler af busser med et årligt salg på omkring 800 enheder fordelt på nye og brugte busser af alle størrelser. 


Sidste år blev der ifølge statistikken fra De Danske Bilimortører nyregistreret 431 nye busser over 16 ton. Iveco tegnede sig for de 104 og kørte dermed ind på en andenplads efter Scania, der fik nyregistreret 161 nye busser over 16 ton. 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Rejsende i Nordjylland kan tage cykel gratis med i busser og tog
- DSB solgte flere pendlerkort i første kvartal
- Kong Frederik X indvier Hovedstadens nye Metrostationer
- Analyse af vigespor på Svendborgbanen sender idéen ud på et sidespor
- Busproducent skal levere 354 busser til Rom
- Aarhus Letbane fejrer fem år med den fulde strækning
- Bilhandler er endt i skifteretten
- Region Syddanmark stopper med at købe nye benzin- og dieselbiler ved udgangen af året
- Tysk koncern skal opgradere S-banen til førerløs togdrift
- To virksomheder kan byde på støttesystemer
- Flere vælger at rejse med bus, tog og letbane i Region Midt
- Nordjyske busser og tog kørte med flere passagerer

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst