Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Blindt ægtepar bliver afvist af busrejsearrangører på grund af førerhunde

Tirsdag 20. juni 2017 kl: 08:20
Af: Redaktionen

To ellers velrenommerede busrejseselskaber er kommet i problemer efter at have afvist at tage et blindt ægtepar med på en bustur i til Bornholm. Selskaberne vil ikke have førerhundene med i bussen. To politikere taler for en lovændring, som skal forhindre diskrimination af handicappede.

Michelle og Esben er netop blevet gift, og bryllupsrejsen skulle være en busrejse til Bornholm. Parret kontakter Riis Rejser for at booke en 6-dages busrundrejse med udflugter på solskinsøen i Østersøen. Men rejseselskabet afviser dem. Riis Rejser kræver, at parret skal betale for at få en ledsager med - førerhunde er ikke nok. Det skriver TV2 Nord.


Riis Rejser frygter ifølge TV2 Nord, at chaufføren på busturen og de andre passagerer bliver nødt til at tage et stort ekstra hensyn til det blinde par, og det mener direktøren ikke er rimeligt.


Esben og Michelle forsøger også at købe tur til Bornholm hos Nilles Busrejser i Dybvad. Også her får parret et afslag. Hundene må ikke komme med i bussen.


Ifølge Dansk Blindesamfund er Esben og Michelles historie ikke enestående. Blinde oplever ofte at blive afvist på restauranter og i butikker.


- Jeg tror, det er svært for jer, der ikke har prøvet det, at forstå, hvor dårligt man føler sig, når bliver afvist, bare fordi man har en førerhund. Det er virkeligt et nederlag, og derfor synes jeg det her er en skidt sag. Det er ren usikkerhed, der gør at man afviser på forhånd, siger Thorkild Olesen, formand for Dansk Blindesamfund til TV2 Nord.


Venstres Carl Holst og Dansk Folkepartis Karina Adsbøl, begge handicapordførere, ser eksemplet som diskrimination og ønsker loven strammet for at forhindre lignende tilfælde.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Rejsende i Nordjylland kan tage cykel gratis med i busser og tog
- DSB solgte flere pendlerkort i første kvartal
- Kong Frederik X indvier Hovedstadens nye Metrostationer
- Analyse af vigespor på Svendborgbanen sender idéen ud på et sidespor
- Busproducent skal levere 354 busser til Rom
- Aarhus Letbane fejrer fem år med den fulde strækning
- Bilhandler er endt i skifteretten
- Region Syddanmark stopper med at købe nye benzin- og dieselbiler ved udgangen af året
- Tysk koncern skal opgradere S-banen til førerløs togdrift
- To virksomheder kan byde på støttesystemer
- Flere vælger at rejse med bus, tog og letbane i Region Midt
- Nordjyske busser og tog kørte med flere passagerer

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst