Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

DTL’s direktør talte om terror

Lørdag 20. maj 2017 kl: 10:17
Af: Jesper Christensen

Gennem det seneste års tid har der været en række tilfælde, hvor lastbiler er blevet brugt som terror-våben. I juli sidste år var det i Nice, i december i Berlin og i april i Stockholm. I alle tilfælde blev uskyldige dræbt og flere blev såret. Erik Østergaard, der er administrerende direktør i vognmandsorganisationen DTL, kom ind på emnet, da han aflagde sin beretning på organisationens generalforsamling i Aarhus lørdag

I Nice var det en lejet lastbil, som blev kørt ind i en festklædt folkemængde. I Berlin kaprede terrorister en lastbil, slog chaufføren ihjel og kørte den ind i en folkemængde på et julemarked. I Stockholm blev en distrubutionslastbil fra et bryggeri stjålet, mens chaufføren var ved at læsse af. Lastbilen blev kørt ind i indkøbscentret Åhléns.


Erik Østergaard pegede på, at terrorangrebene med lastbiler som våben, har bragt vognmandserhvervet i fornyet fokus.


- Det er vigtigt for mig at sige, at det er terror, der er samfundsproblemet - ikke lastbilerne. Det er religiøst vanvid og had mod Vesten, der er problemet - ikke lastbilerne, sagde Erik Østergaard og fortsatte:

- Det er syge og afstumpede mennesker, der er et samfundsproblem - ikke lastbilerne.


Erik Østergaard pegede på, at vognmandserhvervet med terrorangrebene, hvor lastbiler er blevet brugt som våben, har fået en forpligtelse til, at gøre det så svært for terroristerne som muligt.


- Vi har alle sammen en forpligtelse til at udvise ekstra opmærksomhed, ekstra agtpågivenhed - og tage de forholdsregler vi kan, sagde Erik Østergaard og pegede på, at organisationen løbende har kontakt med politiet og PET.


Erik Østergaard oplyste, at der lige nu arbejdes på en ny og opdateret vejledning fra det Kriminalpræventive Råd med input fra PET og fra branchen.


- Vi har løbende kommenteret spørgsmålet i medierne. Det er vigtigt at borgerne forstår, at vi som branche tager denne nye udfordring meget alvorligt, sagde Erik Østergaard, der kom med følgende opfordring:
  • Tænk sikkerheden igennem
  • Tal med jeres chauffører om det
  • Få opmærksomhed på rutiner, som måske kan justeres
- Det bliver ikke DTL eller vognmændene, der får sat en stopper for terrorproblemerne. Men kan vi forhindre bare én terrorhandling, kan vi redde bare ét menneskeliv, ved at vi agerer lidt smartere og lidt mere agtpågivende omkring vores maskineri - så er det være det hele værd, sagde Erik Østergaard og fortsætte:

- Men må vi ikke glemme, at vi også har et ansvar for vores chaufførers sikkerhed. Og dermed ikke må bringe dem i en situation, hvor de - som vi så det i Berlin - bliver det første af en række ofre. Det er os et påtvunget problem - påtvunget af galninge - men vi må gøre vores.





Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportvirksomhed i Roskilde er endt i skifteretten
- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst