Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Danmarks handelsflåde vokser

Onsdag 17. maj 2017 kl: 12:19
Share  


Af: Redaktionen

En ny opgørelse fra Danmarks Rederiforening viser, at den danske handelsflåde vokser. Opgørelsen, den præsenteres i forbindelse med Danmarks Rederiforenings årsdag torsdag i denne uge, viser, at der er lidt over 6.000 arbejdspladser på rederikontorerne i land, mens beskæftigelsen på de danskflagede skibe er faldet med omkring 1.000, hvilket især har ramt udenlandske søfolk

Den nyeste opgørelse af Danmarks handelsflåde viser, at stadig flere skibe sejler under dansk flag. Der er i øjeblikket 683 skibe i flåden, hvilket er en stigning på 21 skibe siden foråret sidste år. Tilsvarende er der en lille stigning, når der tages højde for skibenes størrelse, hvor flåden er vokset fra 15,4 millioner bruttoton (BT) i 2016 til 15,6 millioner BT i 2017. Tilbage i 2015 var handelsflåden på 14,5 millioner BT.


- Udviklingen i den danske handelsflåde viser, at det er attraktivt at sætte sine skibe under dansk flag. Det skal vi holde fast i, så Danmark fortsat er en af verdens ti største søfartsnationer som i dag. Et stærkt rederierhverv er omdrejningspunktet i den maritime klynge - Det Blå Danmark - der samlet set er kilde til over 100.000 danske jobs i hele landet, siger Anne H. Steffensen, der er administrerende direktør i Danmarks Rederiforening.


Hårdt 2016 gav et fald i beskæftigelsen til søs
2016 var et vanskeligt år for rederierne, selvom der var en forbedring i fjerde kvartal, hvor der igen var fremgang i den danske eksport af søtransport i forhold til året før. De vanskelige markedsvilkår betød også et fald i beskæftigelsen til søs, der endte på 16.785 personer ved indgangen til 2017. Det er et fald på knap tusinde i forhold til året før.
 

Nedgangen ramte hovedsageligt handelsflådens udenlandske søfolk, som udgør over halvdelen af søfolkene. Samlet var der 833 færre ansatte i den gruppe end året før. Det tilsvarende fald for danske søfolk var på 143 personer. Beskæftigelsen blandt danske søfolk ligger på 7.640 søfolk, hvilket svarer til, at 45 procent af søfolkene på skibene med dansk flag er danskere. Rederiernes beskæftigelse på land udgør i øjeblikket 6.237 personer.


- Det er aldrig godt nyt, når beskæftigelsen til søs falder, men det var desværre forventet på grund af et vanskeligt år for den globale shippingindustri. Vi har dog set en forbedring af rederiernes eksporttal i de seneste to kvartaler, og håber at det vil afspejle sig positivt. Den gode nyhed er, at beskæftigelsen på rederikontorerne i land er et pænt stykke over 6.000 ansatte, siger Anne H. Steffensen.
Klik venligst

© Copyright 2017 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Havnevirksomheder genvalgte formanden
- Molslinjens nye superfærge har lagt til kaj i Aarhus
- Hurtigfærgens trofæ er sendt over Atlanten
- Havnefolk tog til Tyskland og talte varmt for godsterminal
- Ny 45 fods letvægtskølecontainer bliver godt modtaget
- Schweizisk transportkoncern køber op i Danmark
- Færgerederi sejlede hjem med et stærkt 2016-resultat
- Danmarks Rederiforening bliver til Danske Rederier
- Nye logoer fortæller om rederiforeningernes tilhørsforhold
- Dansk shipping-koncern vinder ny mia-kontrakt i Kazakhstan
- Öresundshavn kom ud med et resultat på 61 millioner svenske kroner
- Danmarks handelsflåde vokser

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst

Klik venligst