Klik venligst  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Havn vil have hævet niveauet for havnegade

Tirsdag 18. april 2017 kl: 14:25
Share  


Af: Redaktionen

Hirtshals Havn åbner for en proces, som over en årrække skal give Havnegade og havneområdet ved gaden et tidssvarende udtryk, der er i harmoni med rammerne for erhvervshavnens aktiviteter og som samtidig kan rumme oplevelser for mennesker, der besøger havnen

I løbet af 2017 vil Hirtshals Havn udvikle en samlet helhedsplan for hele området mellem havnebassiner og Havnegade, der løber mellem bassiner og selve byen, der ligger noget højere. 


Selve Havnegade skal også gentænkes, så den på tidssvarende vis kan rumme både erhvervstrafik og være et opholdssted for mennesker. Det er havnens målsætning, at der vil blive tale om et moderne erhvervsområde, som samtidig lukkes op for borgeres og turisters oplevelser. En del af processen vil bestå i at skabe rammerne om tidssvarende erhvervsaktiviteter, der med afsæt i de fremtidige behov i nogen grad vil adskille sig fra de hidtidige aktiviteter. Det er havnens nuværende målsætning at lave en plan, der kan realiseres over en periode over de kommende 10 år.


- Vi har over det seneste år fået mulighederne for at realisere en længe tiltrængt modernisering af Havnegadeområdet, og det er de muligheder, som vi nu har besluttet at udnytte. Vi vil med udgangspunkt i, at Hirtshals Havn er en erhvervshavn, skabe et område, der i respekt for erhvervsaktiviteterne i området lukker op for de unikke oplevelser som samspillet mellem havn og by kan give, siger bestyrelsesformand Anker Laden-Andersen.


Planen for området skal spille sammen med den områdefornyelse, som Hjørring Kommune gennemfører i Hirtshals by i år og næste år. I den forbindelse vil borgere i Hirtshals og andre interesserede blive inddraget i processen.


- Samspil mellem by og havn er vigtig for Hirtshals' fremtid. Her har vi en vilje og forpligtelse til at spille med. For at sikre, at de løsninger vi vælger - i det omfang det er muligt - spiller sammen med borgernes tanker, så sikrer vi en inddragelse gennem samarbejde med den gruppe borgere, der indgår i Hjørring Kommunes arbejde med områdefornyelsen. Tilsvarende er vi i en tæt dialog med erhvervsvirksomhederne i området, siger Anker Laden-Andersen.


Hirtshals Havn forventer at kunne præsentere en skitse for den samlede plan for Havnegade og havneområdet på den nordlige side af Havnegade på "Havnedag for alle" i november.
Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Messingkup gik i spåner for rumænske tyve
- Faldulykke kostede lastbilchauffør livet
- Historisk tilbageblik dannede rammer om et kig ind i fremtidens godstransport
- Private bør indsamle dagrenovation
- Henrik Tofteng er ny næstformand i ATL
- Flydende øresundsforbindelse øgede sin andel af personbilstrafikken
- Vi skal fordoble antallet af lærlinge
- Tyveri tog ting fra autotransporter
- Iveco krydser Stralis med Trakker og får et helt ny lastbilserie
- Karakteren blev mere end godkendt
- Speditonsvirksomhed skifter ud i toppen
- Aarhus-virksomhed får 16-tons lastbil med kontor i kassen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst