Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

21-årig youtuber skal få unge til at søge ind i Det Blå Danmark

Tirsdag 14. marts 2017 kl: 10:52
Share  


Af: Redaktionen

Rekrutteringskampagnen World Careers, der administreres af Danmarks Rederiforening, har ansat en youtuber, der skal få de unge gjort nysgerrige på en karriere i Det Blå Danmark

Det Blå Danmarks nye youtuber hedder Sebastian Alstrup og er 21 år. Han er i dag et kendt ansigt på Youtube, hvor han har sin egen kanal. Han har dog endnu ikke erfaring med Det Blå Danmark, og kan derfor gå til opgaven med friske øjne som vært på youtubekanalen - World Careers TV.
 

- Det er en fordel, for jeg er på niveau med dem, vi gerne vil gøre interesserede i Det Blå Danmark. Min tilgang er kæk, nysgerrig og uhøjtidelig, og jeg vil øge unges nysgerrighed for de maritime erhverv, siger Sebastian Alstrup.
 
Konkurrencen om de skarpeste hoveder og hænder bliver hele tiden skærpet. Blandt andet tilbyder mange erhverv i dag internationale karrieremuligheder og chancen for at opleve verdenen. Noget, der traditionelt gav søfartsbranchen et forspring, når der skulle rekrutteres unge talenter.

 
Denne udvikling fik for godt ti år siden Danmarks Rederiforening med hele det Blå Danmark i ryggen til at søsætte kampagnen - World Careers. Kampagnen, der med succes har løftet kendskabet til Det Blå Danmark, er blandt andet kendt fra reklamefilm i biograferne.

 
Men eftersom de unges medieforbrug er under hastig udvikling, udvider kampagnen nu med en kanal på Youtube. Sebastian Alstrup får sit eget univers på sociale medier og website, hvor han med videoklip skal guide de unge rundt i de mange karriere- og uddannelsesmuligheder.

 
- Allerede nu viser vi Det Blå Danmark indefra ved at lade unge fra branchen fortælle om branchen set med deres egne øjne på vores sociale medier. Men der er brug for en blivende eksponering af Det Blå Danmark, og derfor tager vi nu det næste skridt og etablerer World Careers TV, siger kampagneleder fra World Careers Anne Bay Riisager.
 

I 2006 kendte 4 procent af de unge til Det Blå Danmark. Ti år senere er det 49 procent af de unge, der kender Det Blå Danmark. Det er ikke blot kendskabet til kampagnen, der har ændret sig. På flere af de maritime uddannelser, er der sket en stigning i antallet af ansøgere. For eksempel var der på maskinmesterlinien på Simac i Svendborg 244 ansøgere i 2015. I 2007 søgte blot 147 ind. 


Fakta om World Careers og Det Blå Danmark
  • Virksomhederne i Det Blå Danmark står for ca. 25 procent af Danmarks samlede eksport og skaber ca. 100.000 job i hele Danmark. Rederierne står alene for godt 20 procent af den samlede danske eksport
  • Bag Det Blå Danmark står danske rederier, havne, skibsværfter, maritime service leverandører, maritime udstyrsleverandører, myndigheder og organisationer, uddannelsesinstitutioner, forskningsinstitutioner, og universiteter
  • Kampagnen World Careers er en erhvervskampagne, der skal udbrede kendskabet til det maritime erhverv, dets muligheder for job og uddannelse samt at øge antallet af kvalificerede ansøgere, der matcher erhvervslivets specifikke rekrutteringsbehov
  • 81 procent af de unge i målgruppen har hørt om mindst én af uddannelserne i Det Blå Danmark

Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- 23 besætningsmedlemmer fra smuglerskib er blevet frigivet
- Rederier vil fange de unge med nye tiltag
- Rederi med last af biler udvider paletten med projektlast
- Virus-udbrud begrænser transportkapaciteten ud af Kina
- Dansk shipping-koncern åbner i Caribien
- Skibe skal kunne sejle på metanol
- Tyske toldere slog til mod smugler-speditør
- Virus-udbrud i Kina skaber usikkerhed
- Hurtigfærge kan kobles på landstrøm fra maj
- Kabetromler var skalkeskjul for cigaretter
- 27 udlændinge er sigtet for indsmugling af 100 kg heroin
- Opgaven med at bygge miljøskibe bliver udbudt igen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst