Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Spiri er måske på vej til Odense

Fredag 9. december 2016 kl: 09:00
Af: Mikael Hansen

Firmaet vil indsætte 250 eldrevne delebiler i Odense i 2017 – hvis Odense Kommune er med på ideen.

Hvis der er politisk interesse, kan Odense blive lanceringsby for en ny delebilsmodel, der kombinerer eldrevne delebiler med en app, som klarer tilmelding og ruteberegning – dermed er der sikret effektiv transport af tre til fire personer. Det er virksomheden Spiri, som står bag konceptet, og By- og Kulturforvaltningen beder udvalget om at drøfte mulighederne ved det kommende udvalgsmøde. Det skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse.


Spiris model fungerer således, at borgeren finder nærmeste ledige bil via en app, og som chauffør kører man gratis mod at tage mindst to passagerer med i samme retning. Systemet beregner den optimale rute, så ingen af personerne kommer på store omveje, men højst oplever en ankomst 10 minutter senere end ellers.

 
Passagerne tilmelder sig også via appen, og de betaler samme takst som i den kollektive trafik. Er der ingen passagerer til ruten, kan chaufføren køre turen alene. Der vil være flere hundrede opsamlingspunkter, så de fleste vil være i nærheden af en delebil.


Adgang til 250 parkeringspladser
Hvis Odense skal fungere som lanceringsbil, skal kommunen sikre adgang til 250 parkeringspladser til delebiler samt markedsføre delebiler og samkørsel som en del byens mobilitetskoncept. Parkeringspladserne skal fordeles rundt i hele byen, og de skal forsynes med ladestationer, som bliver drevet af Spiri.


- Vi skal ikke reservere parkeringspladserne eksklusivt til Spiri, så de vil kunne bruges af andre delebiler. Kigger vi ud i fremtiden, tyder alt på, at deleøkonomi har en stor fremtid foran sig, og jeg forestiller mig, at delebiler har potentiale til at supplere kommunens kollektive trafik i fremtiden – ja, ligefrem skabe en mere smidig løsning i områder med få passager, siger rådmand Jane Jegind (V), Odense Kommune i pressemeddelelsen.


Såfremt Odense bliver lanceringsby, vil Spiri sende 250 el-delebiler på gaden, og virksomheden står selv for drift og vedligeholdelse af biler, it-systemer, ladestationer og primær markedsføring, så kommunens udgifter vil være forbundet med etablering af skilte og afmærkning ved parkeringspladserne.


By- og kultur udvalget i Odense Kommune har sagen på dagsordenen på næste møde.


Spiri er en nyt selskab fra kredsen bag firmaet, som har udviklet og markedsført den succesfulde danske taxaapp Drivr.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Flere vælger at rejse med bus, tog og letbane i Region Midt
- Nordjyske busser og tog kørte med flere passagerer
- Lokal togoperatør justerer køreplaner og togenes længde
- Forhandler af store og små køretøjer er tilfreds med 2023-resultatet
- Lufthavn på Djursland får vinterafgange til skiområdet i Sverige og Norge
- Fredag 19. april 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- 30-årig mand blev varetægtsfængslet i fire uger
- Politiet har beslaglagt knap 3.000 køretøjer
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Påsken betød færre passgerer i lufthavn ved Aalborg
- Havneby i det vestlige Sverige får et elektrisk ladehub
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst