Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Større skibe og flere krydstogtspassagerer kommer til Malmö

Onsdag 7. december 2016 kl: 10:38
Af: Redaktionen

Copenhagen Malmö Port, CMP, har fået grønt lys til at modtage større krydstogtskibe i Malmö. Meldingen betyder et stort løft for krydstogtturismen i Malmö. På nuværende tidspunkt er der booket over 10.000 passagerer til krydstogtsæsonen 2018

Krydstogtskibe, der anløber Malmø, har hidtil skullet være på eller under 240 meter i længden. Men mange krydstogtskibe er længere, og derfor har CMP, der driver havnene i København og Malmö  gennemført omfattende simuleringer for at finde ud af, om det er muligt at byde større fartøjer og dermed flere krydstogtspassagerer velkommen til den svenske havn. Simuleringerne blev gennemført i løbet af efteråret med et ifølge CMP særdeles positivt resultat.


- At CMP nu har fået grønt lys til at modtage fartøjer på helt op til 300 meter skaber helt nye forudsætninger for krydstogtaktiviteterne her i Malmö, siger Arnt Møller Pedersen, der er ansvarlig for krydstogttrafikken hos Copenhagen Malmö Port AB.  


- Det er en vigtig besked for både os og for byen, eftersom større skibe er ensbetydende med flere besøgende. Inden krydstogtsæsonen 2018 har vi allerede 10 anløb i kalenderen, hvilket igen er lig med over 10.000 passagerer, siger han videre.


Simuleringerne blev gennemført over en række dage i Göteborg med forskellige typer af fartøjer, der skulle udstå forskellige vejrforhold og vindstyrker.

Der blev i alt gennemført 18 anløb med de forudsætninger, der er til stede i Frihamnen i Malmø. De fartøjer, der anløber Malmö, skal kunne manøvres med en hastighed på 3 knop og en sidevind på 10 m/s uden hjælp fra lodsbåde. Vindbegrænsningen ved fartøjets første besøg er dog 8 m/s. 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- En container med rom indeholdt også andre stærke sager
- Formandskabet fortsætter uændret
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- Udvidelsesplaner har udløst supplerende miljøkonsekvensrapport
- Stort havvindsudbud kan sikre brændstof til skibsfarten
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Skandinavisk CO2-samarbejde er en vigtig brik i etablering af europæisk CO2-infrastruktur
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Skandinavisk samarbejde om CO2-transport og lagring er faldet på plads
- Udledning af scrubbervand fra skibe bliver forbudt i det danske territorialfarvand

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst