Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Dansk entreprenør skal vedligeholde landets første letbane

Onsdag 6. juli 2016 kl: 16:00
Af: Redaktionen

Det bliver den danske entreprenør Aarsleff Rail A/S, som kommer til at vedligeholde letbanesystemet i Aarhus. Onsdag underskrev Aarhus Letbane I/S og Aarsleff Rail kontrakt på opgave, der omfatter det løbende vedligehold af letbanesystemet, når Letbanen er i drift

Det drejer sig om vedligehold af baneanlæg, signaler, kørestrøm samt vedligehold af Letbanens Service‐ og Trafikcenter i banegraven. Kontrakten løber i mindst seks år.


Med vedligeholdelseskontrakten har Aarhus Letbane fået den sidste store aftale på plads og er dermed et stort skridt tættere på driftstart.


‐ Vi ved, hvem der skal køre letbanetogene - Keolis, hvem der skal vedligeholde togene - ASAL, og nu også hvem, der skal vedligeholde baneanlægget - Aarsleff Rail). Så jeg er helt tryg ved, at vi er klar til at åbne Danmarks første letbane i maj 2017, siger Claus Rehfeld Moshøj, der er direktør i Aarhus Letbane I/S.


Erfarne entreprenører
Vedligeholdelseskontrakten har været undervejs siden efteråret sidste år, hvor fire virksomheder blev prækvalificerede til at byde på opgaven. At det blev Aarsleff Rail, som letbaneselskabet kunne indgå kontrakt med, er Claus Rehfeld Moshøj rigtig godt tilfreds med.


- Aarsleff Rail har vist en overordentlig god forståelse for de opgaver, der skal løses, og så er de erfarne entreprenører med både mandskab og maskiner i lokalområdet. Så jeg er helt tryg ved, at de kan løfte opgaven, siger Claus Rehfeld Moshøj.


Strategisk vigtig aftale for entreprenøren
Hos Aarsleff Rail er administrerende direktør Thomas Mollerup også tilfreds.


‐ Vi er altid glade, når vi vinder en god, stor og spændende opgave, og det er opgaven med at vedligeholde Aarhus Letbane. Men det er også strategisk vigtigt for Aarsleff Rail at skulle vedligeholde den første letbane herhjemme, siger Thomas Mollerup.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- 29-årog fik frarøvet telefon og ur under pirattaxi-tur
- Trafikdirektør skifter selskab
- Færgerederi får ny ny direktion
- Lufthavn ved Aalborg havde fremgang i april
- Danmarks største containerhavn øgede sin markedsandel
- Færgerederi sælger hurtigfærge fra 1998
- Sammensluttede fagforeninger fik godt fem millioner ind
- DSB åbner sin app for tjek ind og ud
- Sammensluttede fagforeninger fik godt to millioner ind
- Rejsende i Nordjylland kan tage cykel gratis med i busser og tog
- DSB solgte flere pendlerkort i første kvartal
- Kong Frederik X indvier Hovedstadens nye Metrostationer

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst