Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Krisen i rederikoncernen Torm koster ni danske hovmestre jobbet

Torsdag 19. april 2012 kl: 12:45
Af: Redaktionen

Udspillet fra Torm lød oprindeligt på opsigelse af 11 danske hovmestre. Dansk Metals Maritime Afdeling ved forhandling har fået antallet reduceret til ni. Samtidig er det lykkedes at nå frem til konkrete tilbud om efteruddannelse og eventuel omskoling af de opsagte

- Det er med dyb beklagelse, vi nu må se ni danske hovmestre miste jobbet, siger formand for Dansk Metals Maritime Afdeling og CO-Søfart, Ole Philipsen.
 
- Når det er sagt, må vi også erkende, at hovmestrene er gået fri i tidligere fyringsrunder i Torm. Og i den krise, som rederiet befinder sig i, har vi forståelse for, at det er nødvendigt at skære - ikke blot til benet men helt ind, hvor det gør rigtig ondt, siger Ole Philipsen og tilføjer:

- Torm stod i 2008 parat til at ansætte hovmestre, der blev opsagt i en større fyringsrunde i A.P. Møller - Mærsk. I dag er situationen desværre en anden for Torm, hvilket vi må forholde os realistiske til, uanset hvor beklageligt det end kan være.
 
I forhandlingerne om opsigelserne har det fra Dansk Metals Maritime Afdeling været væsentligt, at der blev taget hensyn til den enkeltes muligheder for anden beskæftigelse eller eventuel omskoling til andre områder end som kokke.


De opsagte hovmestre erstattes af billigere arbejdskraft i form af udlændinge, hvilket grundlæggende ikke er retmæssig grund til opsigelse.

- Torms aktuelle, vanskelige situation gør, at vi vurderer, at det rent undtagelsesvist er lovligt i denne situation, i modsætning til de seneste opsigelser af danske skibsofficerer i rederiet Norden, som efter vores opfattelse ikke er indenfor lovens rammer, siger Ole Philipsen og tilføjer:

- Vores håb er, at Torm kommer gennem krisen og genvinder sin styrke. Og at Torm til den tid igen bliver arbejdsplads for flere danske søfarende, herunder naturligvis også danske hovmestre.
 
De berørte hovmestre har fået meddelelsen i dag fra Torm.
Herefter er de to ikke-opsagte de eneste danske hovmestre, der er tilbage i rederiet.
 
En af omskolingsmulighederne for de opsagte er blandt andet den skræddersyede uddannelse til navigatør, som blev etableret i 2008 gennem et tæt samarbejde mellem Dansk Metals Maritime Afdeling, Søfartsstyrelsen og Skagen Skipperskole.
 


Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Salg af tysk transportkoncern er blevet godkendt
- Havnestrejke i USA slutter efter tre dage
- Havn i Vendsyssel giver plads til lager med energi til 7.000 husstande i et døgn
- Grøn strøm har gjort sit indtog erhvervspark i Limfjordens største havn
- Havnearbejder i en række amerikanske havne er gået i strejke
- - Staten skal sikre havnearealer
- Havnepartnerskabets anbefalinger er godt nyt for Produktionsdanmark
- - Der er også lavthængende frugter at plukke
- Nye anbefalinger skal sætte kursen for fremtidens erhvervshavne i Danmark
- Havnepartnerskab har sendt sine anbefalinger til SVM-Regeringen
- Hollandske toldere finder 317 kg kokain skjult i banankasser i containere i Rotterdam
- - Det er vigtigt at at holde momentum

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst