POLITIET:

Tungvognskontrol er streng nødvendig

Onsdag 9. oktober 2024 kl: 13:45
Af: Redaktionen

Tungvognscenter Nord afholdt tirsdag en multikontrol på rastepladsen Søby Vest på motorvejen - Rute 18 - syd for Herning mellem klokken 09.30 og 15.00. Kontrollen blev afviklet i samarbejde med Færdselsstyrelsen, Fødevarestyrelsen, Motorstyrelsen De Veterinære Myndigheder og politiets bremseprøvestand fra Tungvognscenter Øst

Formålet med kontrollen var at kontrollere bredt i tung- og varevognstrafikken. Kontrollen var blandt andet målrettet førerne, køretøjerne samt køretøjernes last, og myndighederne kontrollerede løn og ansættelsesforhold, og om førerne har erhvervet og medbragt de fornødne kørekort, beviser og tilladelser, som kræves i forbindelse med kørslen. Myndighederne kontrollerede også om køretøjerne var i lovlig og forsvarlig stand.


- Der er stor tilfredshed med alles indsats i forbindelse med kontrollen. Der blev kontrolleret en del køretøjer, og resultaterne viser desværre, at det er strengt nødvendigt med et passende kontroltyrk på vejnettet, siger leder af Tungvognscenter Nord, politikommissær Claus Kjær-Pedersen.


Der blev standset og kontrolleret over 150 tunge køretøjer, heraf 42 udenlandske køretøjer. Herudover blev der standset og kontrolleret en del danske og udenlandske varebiler.
 
I forbindelse med kontrollen blev der optaget rapporter vedrørende:
  • Køre- og hviletid samt fejl på kontrolapparatet. Både på danske og udenlandske køretøjer og chauffører
  • Fejl og mangler, der for nogens vedkommende betød indkaldelser til syn - herunder enkelte kørselsforbud
  • Flere sager vedrørende overtrædelse af Godsloven. 
  • Kørsel med overlæ

Kontrollens ”højdespringer” var en køre- og hviletidssag, hvor bøden foreløbig er landet på over 200.000 kroner.


Til ovenstående, som politiet står for, kommer de øvrige myndigheders kontroller og resultater.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.