Fransk producent af højhastighedstog - og andre lidt langsommere tog - får ordre på 12 af ny hurtig model

Fredag 4. oktober 2024 kl: 13:03
Af: Redaktionen

Fransk producent af højhastighedstog - og andre lidt langsommere tog - får ordre på 12 af ny hurtig model

Den fransk-baserede togproducent, Alstom, som blandt andet er leverandør af de franske statsbaners TGV-tog og leverandør af DSB's kommende intercitytog, har fået en ordre på 12 meget hurtige tog - Avelia Horizon very high-speed tog - inklusiv 15 års vedligeholdelse fra den franske uafhængige togoperatør

Proxima vil indsætte de meget hurtige Avelia Horizon very high-speed tog, der kan nå op på en hastighed på 300 kilometer i timen, på selskabets linier langs den franske atlanterhavskyst.


Ordren har en værdig på knap 850 millioner euro, og det første af de 12 nye Avelia Horizon very high-speed tog ventes leveret i 2028.


Alstom's Avelia Horizon er et modul-opbygget tog, der kan sammensættes af vogne med enten enkeltdæk eller dobbeltdæk. Indretningen af vognen er fleksiblet og kan tilpasses de enkelte linier med flere eller færre sæder og reoler til bagage.


Alstom fremhæver, at de operationelle omkostninger med Avelia Horizon very high-speed togene vil være lavere, da togene først og fremmest har færre bogier, der skal vedligeholdes. 



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.