Nye anbefalinger skal sætte kursen for fremtidens erhvervshavne i Danmark

Tirsdag 1. oktober 2024 kl: 11:34
Af: Redaktionen

SVM-Regeringen modtog mandag Havnepartnerskabets anbefalinger, der skal være med til at sikre, at danske erhvervshavne står stærkest muligt i den internationale konkurrence og udnytter deres potentialer til gavn for virksomheder, vækst og den grønne omstilling

- Erhvervshavnene er knudepunkter for dansk erhvervsliv. Sådan skal det også være i fremtiden. Men erhvervshavnene udfordres af en ny virkelighed med krig i Europa og en massiv grøn omstilling. Forsyningssikkerhed er blevet helt afgørende, og erhvervshavnene er derfor en del af svaret på nutidens udfordringer. Men der er behov for investeringer, hvis de skal kunne omstille og udvikle sig, siger erhvervsminister Morten Bødskov (S) og fortsætter:


- Jeg vil gerne sige tak til havnepartnerskabet for deres store arbejde. Med deres anbefalinger i hånden har vi et solidt fundament sætte retningen for endnu stærkere erhvervshavne i Danmark.


Morten Bødskov suppleres af sin ministerkollega fra Venstre, transportminister Thomas Danielsen.


- De kommende år skal havnene træffe vigtige investeringsbeslutninger og tiltrække kommercielle investeringer, blandt andet for at kunne tage del i den europæiske konkurrence om havvindudbygningen og andre grønne teknologier. Med havnepartnerskabets kortlægning er vi kommet et vigtigt skridt længere i at forstå, hvad omstillingsbehovene på en række havne er, siger transportministeren.


Hos det tredie regeringsparti, Moderaterne, fremhæver klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard, at de danske erhvervshavne er et bindeled i den grønne omstilling. 


- Det er her, hvor vindmøllekomponenter sendes af sted til opstilling på havet og CO2 skibes ind og ud til permanent lagring i undergrunden. Havnepartnerskabets ambition er, at erhvervshavnene skal hjælpe med at bære den grønne omstilling videre. Det er jeg glad for, og jeg ser frem til det videre arbejde – nu med gode input fra havnepartnerskabet, siger han.


SVM-Regeringen nedsatte 23. april sidste år Havnepartnerskabet på baggrund af, at verdenssituationen har ændret sig, og at danske erhvervshavne har stor betydning for det danske erhvervsliv, det danske samfund og spiller en central rolle for økonomi og kultur.


I forbindelse med lanceringen af havnepartnerskabet pegede SVM-Regeringen blandt andet på, at erhvervshavnene i højere grad skal kunne understøtte udviklingen af grøn energi, energiforsyning og forsvarsaktiviteter. 


Interesserede kan læse mere her:



Interesserede kan hente Havnepartnerskabets fulde rapport her:

eller et kortfattet resumé og overblik her:







Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.