Politiet kontrollerede lastbiler og varevogne ved Storebælt

Onsdag 25. september 2024 kl: 15:36
Af: Redaktionen

Tungvognscenter Øst under Midt- og Vestsjællands Politi gennemførte tirsdag en kontrol af tunge køretøjer på rastepladsen ved Halsskov nord for Korsør. I løbet af dagen standsede politiet 141 køretøjer og skrev 30 rapporter - syv af dem om udenlandske chauffører og køretøjer

Kontrollen blev afholdt i samarbejde med Færdselsstyrelsen, Toldstyrelsen, Fødevarestyrelsen, Arbejdstilsynet og Sydsjælland og Lollands-Falsters Politi.


Tungvognscenter Øst under Midt- og Vestsjællands Politi konstaterede følgende overtrædelser af love og regler:
  • En sag om dokumentfalsk (et falsk udenlandsk kørekort)
  • Tre sager om narkokørsel
  • En sag om kørsel uden førerret til lastbil
  • Forkert indstillet hastighedsbegrænser på lastbil
  • En sag om nedslidt dæk
  • Derudover flere sager om overtrædelse af godskørselsloven, reglerne om køre- og hviletider og fejl på takografer

Dertil kom flere sager på de øvrige myndigheders område.
 

I et tilfælde blev en chauffør testet positiv for alkoholkørsel. Hos ham fandt man desuden en kniv og en mindre mængde hvidt pulver, der nu skal analyseres nærmere. Der blev i to andre tilfælde fundet en mindre mængde af henholdsvis amfetamin og skunk hos andre af de kontrollerede chauffører.


- I ni tilfælde standsede vi vare- eller mandskabsvogne med påhængsvogn, hvor vogntogets samlede tilladte totalvægt var på over 3.500 kg, men hvor der ikke var installeret takograf, siger politikommissær Henrik Haensel fra færdselspolitiet i Midt- og Vestsjællands Politi. 


- Takograf er ellers påkrævet, når man ikke kan gøre brug af undtagelserne i Færdselsstyrelsens vejledninger, der beskriver, hvornår man kan undlade at anvende takograf. Noget tyder på, at man ikke alle steder i branchen er lige opmærksomme på det lovkrav, siger han videre.


En manglende takograf giver i udgangspunktet en bøde på 12.000 kroner til virksomheden. 


Flere af køretøjerne fik en synsindkaldelse i forbindelse med kontrollen.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.