Elektrisk varebil rækker langt - helt til messe på Amager

Mandag 23. september 2024 kl: 13:42
Af: Redaktionen

Elektrisk varebil rækker langt - helt til messe på Amager

På den kommende eComExpo-udstilling i BellaCenter på Amager 24.-25. oktober får den nye batteri-elektriske varebil - Toyota Proace Max - premiere i Danmark. Den nye Toyota Proace Max er den japanske producents nye og første model i den store klasse. Andre producenter af elektriske varebiler tager også biler med til Bella Center - eksempelvis Mercedes-Benz og Renault

Arrangørerne af eComExpo peger på, at der er kommet flere varebiler på markedet, der rækker over 400 kilometer. Det gælder eksempelvis den nye Toyota Proace Max, der får følgeskab af varebilerne Mercedes-Benz eSprinter og Renault Master eTech, der også har en rækkevidde på 400 kilometer eller mere.



Mercedes-Benz eSprinter.




Det har ind til nu været en udfordring at finde er stor elektrisk varebil med en fornuftig rækkevidde. For de fleste er 400 kilometer den magiske grænse, der gør, at man kan overveje el-drift til sin virksomhed. Ifølge eComExpo-arrangørerne var der på samme tid sidste år ingen af den slags vareviler på markedet. 


- Har man haft behov for varevogne i 3,5 ton-klassen med ståhøjde, har man været nødt til at vælge diesel, siger Camilla Messer Thomsen fra messearrangøren eLife. 


- Men i år er det endelig vendt. 





Renault Master eTech.


Både Mercedes-Benz eSprinter og Renault Master eTech er blevet opgraderet til rækkevidder på over 400 kilometer på landevej - og længere i bytrafik. Toyota Proace Max, der er den japanske producents nye og første model i den store klasse, lanceres med el-drift fra start og med elmotorer på op til 270 hk og et stort batteri på 110 kW, der giver en rækkevidde på op til 420 kilometer.

 
- Varevognene i denne klasse er på mange måder rygraden i vores samfund. De leverer varer til butikker, de kommer med vores pakker, og de bliver anvendt af alle slags håndværkere. At der nu endelig kommer el-drevne modeller med lang rækkevidde vil betyde meget for den grønne omstilling af hele transportsektoren, siger Camilla Messer Thomsen. 


Lidt om eComExpo:
  • Udstillingen eComExpo er en dansk messe og konference om fossilfri løsninger til transportbranchen, hvor man blandt andet kan se, prøvekøre og blive klogere på emissionsfri køretøjer til let og tung transport
  • eComExpo finder sted i Bella Center torsdag 24. og fredag 25. oktober
  • eComExpo bliver arrangeret i samarbejde med blandt andre Norlys, Kempower, Mobility Denmark, Dansk Erhverv, DI Bilbranchen, Drivkraft Danmark og Dansk e-Mobilitet




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.