Energiselskab og lastbilproducent vil bygge offentlige lastbil-ladeanlæg i Europa

Mandag 19. august 2024 kl: 11:59
Af: Redaktionen

Energiselskab og lastbilproducent vil bygge offentlige lastbil-ladeanlæg i Europa

Den tyske producent af lastbiler og busser, MAN Truck & Bus, vil sammen med energiselskabet E.ON, der har hovedsæde i Essen i det vestlige Tyskland, har indgået en aftale om at etablere omkring 400 ladestander 170 forskellige steder i Europa

Aftalen betyder, at det hidtil største antal offentligt tilgængelige ladepunkter for lastbil og busser - omkring 125 - vil blive etableret i Tyskland og åbne i slutningen af næste år. Ladestæderne vil blive etableret tæt på MAN Trucks & Bus' eksisterende serviceanlæg og være til gængelige for chauffører i både MAN-køretøjer og køretøjer fra andre producentter.


Ud over Tyskland planlægger E.ON og MAN Trucks & Bus at bygge ladeanlæg i Østrig, Storbritannien, Danmark, Italien, Polen, Tjekkiet og Ungarn.


Ladeanlæggende vil blive anlagt, så de er let tilgængelige uden at det vil være nødvendigt for chauffører at skulle bakke og manøvrere rundt.


Hvor det er muligt, etableres anlæggene adskilt MAN's service-anlæg med separat ind- og udkørsel for at sikre, at de er tilgængelige for alle uanset, om de kører i en lastbil eller bus fra MAN-kunder eller fra en anden leverandør. I dagtimerne vil chauffører kunne benytte sig af eksempelvis opholdsrum og andre faciliteter, der findes på MAN-serviceanlægget.


Ladestederne vil blive bygget modulært. I første omgang vil hvert sted blive udstyret med flere 400 kW ladestandere, hvilket vil gøre det muligt for en gennemsnitlig elektrisk lastbil at oplade til en rækkevidde på omkring 300 kilometer på omkring 45 minutter. Senere vil ladestederne blive opgraderet til MCS megawatt-ladesystemet.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.