EKSAMENSKØRSEL:

To bekendtgørelser skrives sammen

Fredag 14. juni 2024 kl: 10:30
Af: Redaktionen

Færdselsstyrelsen har sendt et udkast til bekendtgørelse om eksamenskørsel, optog m.v. i høring. Det primære formål med bekendtgørelsesudkastet er en sammenskrivning af to gældende bekendtgørelser på området. Den nye bekendtgørelse ventes at træde i kraft 1. januar 2025

De to bekendtgørelser er bekendtgørelse nr. 1401 af 30. november 2023 om eksamenskørsel, optog m.v. og bekendtgørelse nr. 375 af 18. maj 2004 om indretning og udstyr for køretøjer, der anvendes til studenterkørsel, optog mv.


Samtidig opdateres bekendtgørelsen, og de tekniske krav til køretøjerne er yderligere skærpet for at højne sikkerheden.


Følgende er indført i bekendtgørelsesudkastet: 
  • Synsvirksomhederne skal på synsrapporten påføre antallet af passagerer, der tillades befordret på ladet
  • Synsvirksomhederne skal indberette fotodokumentation af køretøjer forsynet med et veksellad på en blanket udformet af Færdselsstyrelsen. Det skal ske elektronisk gennem et system stillet til rådighed af Færdselsstyrelsen. Synsvirksomheden udleverer endvidere blanketten med fotodokumentation til fremstiller. Blanketten skal herefter medbringes under kørsel
  • Førere af traktorvogntog, som udfører eksamenskørsel, skal være i besiddelse af et gyldigt kørekort til almindelig bil med stort påhængskøretøj (kategori B/E)

Høringsfristen er mandag 8. juli.


Færdselsstyrelsen forventer, at bekendtgørelsen træder i kraft 1. januar 2025.








Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.