Nordisk busoperatør vinder udbud om erstatningstrafik til Københavns metro

Torsdag 13. juni 2024 kl: 11:50
Af: Redaktionen

Busoperatøren Nobina, der har aktiviteter i Sverige, Norge, Danmark og Finland, har i flere år arbejdet tæt sammen med Metro Service og har driftsansvaret for "metrobussen", har vundet det seneste udbud udbud af erstatningstrafik til Københavns metro. I det nye udbud blev der stillet høje krav til både responstid og trafikplanlægning, trafikstyring og realtidsinformation til både planlagte metrolukninger og akutte driftsforstyrrelser

Den nye kontrakt løber fra juni i år til september 2027 med mulighed for forlængelse i to år. Den nye aftale går fra driftsansvar for busser til en samlet løsning for erstatningskørsel med høje krav til it-løsninger, der muliggør realtidsinformation til passagererne.


- Vi er stolte af at forny, udvikle og udvide vores samarbejde med Metro Service og vores fælles passagerer. Erstatningskørsel er et område, hvor vi har stor erfaring, og hvor vi nu også har mulighed for at introducere ny teknologi og løsninger til relevant information i realtid, der opfylder passagerernes behov for pålidelig trafik både under planlagt vedligeholdelse og akutte situationer i metroen, siger Bram Lauwers, der er administrerende direktør i Nobina Danmark.


Lars Toft Krag, der er Operations Director på Metro Service, som står for drift og vedligeholdelse af Københavns metro, mener, at Nobina levere det, Metro Service har fokus på og ønsker. At løsningen kommer passagererne mest muligt til gode, både med hensyn til hurtigt at få indsat busser, når behovet opstår og i forhold til at kunne tilbyde den bedst mulige trafikinformation til brugerne af Metroen.


Lidt om Nobina:
  • Nobina-koncernen, der har aktiviteter i Sverige, Norge, Danmark og Finland, beskæftiger omkring 13.000 medarbejdere.
  • Nobina er dermed Nordens største kollektive trafikvirksomhed
  • Nobina-koncernen havde i det seneste regnskabsår - 2023/2024 - en omsætning på knap 13 milliarder svenske kroner. På det svenske og danske marked tilbyder Nobina også persontransporttjenester under varemærket Samtrans Göteborgs Buss, Telepass og Ørslev






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.