KAMMERADVOKATEN OM FORURENING I JORDDEPONI VED RANDERS:

Søsterselskab kan drages til ansvar for jordskredet ved Ølst

Tirsdag 9. april 2024 kl: 13:01
Af: Redaktionen

SVM-Regeringen er klar til at handle på første del af Kammeradvokatens undersøgelse, der vurderer, at selskabet DSH Recycling A/S, der er et søsterselskab til det konkursramte Nordic Waste A/S og via selskabet DSH Environment ApS og SDK Freja A/S er en del af A/S United Shipping & Trading Company i Middelfart, kan drages til ansvar for jordskredet ved Ølst syd for Randers

Kammeradvokaten afsluttede op til påske første del af sin undersøgelse af Nordic Waste-sagen. Denne del af undersøgelsen går på, om andre virksomheder end Nordic Waste A/S kan drages til ansvar for jordskredet ved Ølst. Undersøgelsen viser, at der er grundlag for, at Staten og Randers Kommune kan rette et krav mod DSH Recycling A/S, der er et søsterselskab til Nordic Waste A/S og ligesom Nordic Waste A/S ejet af DSH Environment ApS.


- Nu tager vi endnu et skridt på vejen mod at sikre, at så meget som muligt af regningen for jordskredet ved Ølst ender dér, hvor den hører hjemme, nemlig hos forureneren. Kammeradvokatens undersøgelse viser, at ansvaret for jordskredet ikke er begrænset til Nordic Waste A/S, der drev virksomheden, men også omfatter DSH Recycling A/S, der er en del af samme koncern. Derfor retter vi nu et krav mod DSH Recycling A/S, siger miljøminister Magnus Heunicke.


Kammeradvokatens undersøgelser falder i to dele. Den første del går på, om andre virksomheder ud over Nordic Waste A/S kan drages til ansvar for jordskredet ved Ølst. Den anden del går på, om ledelsen, ejerne eller andre personer hos Nordic Waste A/S kan gøres ansvarlig for de indtrufne skader.


Kammeradvokaten arbejder fortsat på at afslutte anden del af undersøgelsen.


Staten og Randers Kommune forfølger desuden fortsat sit krav i konkursboet efter Nordic Waste A/S.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.