Danmark og Kina underskriver samarbejdsaftale om grøn skibsfart

Onsdag 6. december 2023 kl: 13:29
Af: Redaktionen

Erhvervsminister Morten Bødskov (S) underskriver onsdag en samarbejdsaftale med Kina om grøn skibsbygning og grønne maritime teknologier. Aftalen er et skridt i indsatsen for at omstille den globale skibsfarts kurs i en mere grøn retning

Onsdag 6. december mødes erhvervsminister Morten Bødskov med JIN Zhuanglong, der er minister for det kinesiske Ministry of Industry and Information Technology, i Beijing. Her har Danmark og Kina underskrevet en opdateret samarbejdsaftale, en såkaldt Memorandum of Understanding, mellem Danmark og Kina om grøn skibsfart.  


- Danmark og Kina har allerede et tæt samarbejde på det maritime område. Det styrker vi nu med grøn skibsbygning og grønne maritime teknologier i fokus, siger erhvervsminister Morten Bødskov, der peger på, at Kina er et vigtigt marked for den danske maritime industri og en nødvendig samarbejdspartner i at bane vejen for skibsfartens globale grønne omstilling i 2050. 


- Vi har et godt fundament I Danmark, hvor vi allerede er langt fremme og bygger skibe med grønne værktøjer og grønne teknologier. Men vi må ikke læne os tilbage. For skibsfart er globalt af natur. Og derfor er samarbejde på tværs af landegrænser helt afgørende for at nå i mål med den grønne omstilling af skibsfarten, siger han videre.


Danmarks og Kinas samarbejde på det maritime område strækker sig tilbage til 1974, hvor landene indgik den første bilaterale aftale om maritim transport. Myndighedssamarbejdet mellem den danske søfartsstyrelse og det kinesiske Ministry of Industry and Information Technology har eksisteret siden 2017.


Erhvervsminister Morten Bødskov deltager i denne uge i messen Marintec China 2023 i Shanghai, hvor Danmark er medvært. Det er første gang, at et land er blevet inviteret til at være medvært for Marintec China.
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.