Nye regler for eksamenskørsel træder i kraft fra årsskiftet

Onsdag 6. december 2023 kl: 13:19
Af: Redaktionen

Reglerne for eksamenskørsel er opdateret og præciseret, så det er tydeligt, at der gerne må være hjælpere til personer med handicap med. Det oplyser Transportministeriet. De nye regler træder i kraft ved årsskiftet

Under den traditionelle eksamenskørsel i sommeren 2023 var der en række tilfælde, hvor der opstod tvivl om, hvem der egentlig havde lov til at være med på ladet med studenter. Flere tager mindre søskende med mellem stoppene, og der har også tidligere blandt andet været DJ’er med på vognene. 


For at sikre klarhed er reglerne nu præciseret, så det fra 1. januar 2024 er klart, hvem der må være med på vognen og hvilke funktioner, de må varetage.
 


- Med revisionen af reglerne er det nu præciseret, at det er personer, der har gennemført en afsluttende eksamen efter en ungdomsuddannelse af minimum to års varighed, som kan opholde sig på ladet af køretøjet. Det samme gælder hjælpere til personer med handicap, siger transportminister Thomas Danielsen (V).
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.