Sydjysk kommune gentager gode råd til at holde dig rask

Mandag 4. december 2023 kl: 17:19
Af: Redaktionen

Ved at følge fem gode råd er det muligt at forebygge smitte. Det fremhæver Kolding Kommune i en mail mandag. Kolding Kommune henviser til Sundhedsstyrelsen råd til, hvordan man forebygger smitsomme sygdomme. Uden at være hysteriske, men med et ønske om at så mange som muligt kan holde jul sammen unden at være alt for syge, bringer vi hermed de gode råd videre

Baggrunden for at gentage de gode råd er, at vinteren er kommet, og med lavere temperaturer stiger risikoen for at blive smittet med sæsonbetonede sygdomme som influenza og corona. Ved at følge fem gode råd er det muligt at forebygge smitte.


Bliv hjemme, hvis du er syg eller har symptomer på sygdom
Det anbefales som et generelt råd at blive hjemme, når man er syg med betydelige symptomer på smitsom sygdom. På den måde kan man undgå, at give smitten videre til andre.
 
Vask hænder tit, eller brug håndsprit
God håndhygiejne er en effektiv måde til at forebygge kontaktsmitte mellem genstande, hænder og ansigt.
 
Host eller nys i ærmet
Du kan smitte andre eller blive smittet gennem dråber med virus, der bliver spredt i luften fx gennem host, nys, sang, tale eller råb.
 
Luft ud og skab gennemtræk
Når man lufter ud, kan man forebygge dråbesmitte indendørs. Når en person hoster eller nyser, vil de fleste dråber falde til jorden.
 
Gør rent - særligt overflader som mange rører ved
Risikoen for kontaktsmitte er størst fra overflader, som mange rører ved fx håndtag, gelændere, kontrakter, trykknapper, tastaturer, armlæn, legetøj, redskaber, vandhaner, toiletter mv.

(Kilde: Forebyg smitsomme sygdomme, Sundhedsstyrelsen)


Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.