Passagertal i sydjysk lufthavn når ny rekord

Fredag 1. december 2023 kl: 12:08
Af: Redaktionen

Selvom novembers passagertal lå 1,9 procent under tallet for samme måned sidste år, kan ledelsen i Billund Lufthavn notere, at passagertallet for 2023, hvor der er 31 december-dage tilbage, er kommet op over den hidtidige rekord 3.718.875 passagerer, der blev sat i 2019 - året før coronavirussen ankom til Europa

- Vi har en helt klar ambition i Billund Lufthavn om at komme tilbage på sporet, hvor vi vækster kontinuerligt fremadrettet igen på passager- og fragttal. Vi har været førstehåndsvidne til, at der kan og vil komme bump undervejs, det kan man ikke undgå. Det kan vi heller ikke fremadrettet, siger Jan Hessellund, der er administrerende direktør i Billund Lufthavn.


Billund Lufthavn oplever en normalisering af fordelingen af trafiksegmenterne. Lavprisflyselskaberne Ryanair og Wizz Air har sat flere ruter på pause over vinteren fra Billund Lufthavn. Omvendt er der vækst hos netværksselskaber som KLM, Lufthansa og Air France.


Luftfragten i Billund er voksende
Det globale marked for luftfragt er i øjeblikket præget af mindre efterspørgsel kombineret med stigende kapacitet og lavere fragtrater. En ny prognose fra International Air Cargo Associations (TIACA) viser et fald i efterspørgslen på luftfragt på fire procent i år sammenlignet med 2022. 


Derfor er det med stor tilfredshed og behersket optimisme, at Billund Lufthavns fragtcenter kan oplyse, at fragtmængderne i november i år lå på 7.222 ton, hvilket er 13,3 procent mere end i samme måned sidste år.


-  I løbet af november har vi kunnet tage i mod det tredje fragtfly fra Maersk Air Cargo, og derudover har de stationeret yderligere et fly til ad hoc-opgaver. Det er selvfølgelig én af hovedårsagerne til, at mængderne stiger så drastisk, men det er en del af deres strategi, og på den måde indtager Billund Lufthavn markedsandele i Europa, sammenfatter Jan Hessellund.
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.