Transportorganisation sætter fokus på grøn transport

Mandag 22. maj 2023 kl: 12:09
Af: Redaktionen

Grøn omstilling er ikke gratis. Det gælder også omstillingen af den tunge vejtransport, der også er kompleks. Hvem skal betale regningen, når mange transportkøbere er tilbageholdende med at betale ekstra for at få transporteret varerne grønt, spørger transportorganisationen, ITD, i oplægget til organisationens konference på Christiansborg onsdag i denne uge

På konferencen sætter ITD blandt andet fokus på, om kørselsafgifter er det rette instrument til at sikre en grøn omstilling i vejgodstransporten. Eller om det i stedet vil gøre det endnu sværere for vognmændene at investere i nulemissionskøretøjer.
 

Der vil være en snak med transportkøberne og transportvirksomhederne, som fortæller om deres erfaringer med at købe og sælge grønne transporter, og om der er efterspørgsel efter klimavenlig transport.
 

Og så vil ITD udfordre de grønne organisationer på, hvordan en vognmands virkelighed ser ud, og hvorfor den grønne omstilling er så svær. 


ITD spørger om, hvordan man kan hjælpe hinanden og finde løsninger i fællesskab så både klimaet og vognmændene overlever?

 
På konferencen kan man blandt andre møde skatteminister Jeppe Bruus (S), transportordførerne Niels Flemming Hansen (K), Jens Meilvang (LA) og Thomas Jensen (S) samt AVAS - Aalborg Vognmandsforretning, Fredericia Shipping A/S og L’Oreal Nordic.
 

Der er få ledige pladser, og tilmelding og kan ske her:

Programmet for konferencen kan ses her:

Klik venligst

© Copyright 2023 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.