Politiet udskrev bøde på 224.000 kroner til chauffør og vognmand

Onsdag 15. marts 2023 kl: 13:11
Af: Redaktionen

Fredag i sidste uge lidt efter klokken 12 standsede politifolk fra Tungvognscenter Syd rutinemæssigt et polsk indregistreret vogntog lidt uden for Fredericia. Vogntoget var læsset med øl og var på vej til Polen

Politifolkene fra Tungvognscenter Syd vinkede vogntoget, der havde en østrigsk chauffør bag rattet, ind til kontrol, da de havde bemærket, da vogntoget virkede til at være længere end tilladt. Den efterfølgende kontrol viste, at vogntoget var for langt, og at der også var andre ting i vejen.


Politiet kunne konstatere, at den østrigske chauffør var noget lemfældig i sin omgang med reglerne. Lastbilens takograf, der registrerer køre- og hviletider, var ikke kalibreret som foreskrevet, og den viste umiddelbart en masse fejlkoder, som gjorde det nødvendigt med en manuel kontrol af udskrifter fra takografen. 


Den nærmere kontrol viste, at chaufføren i mindst seks tilfælde havde kørt uden at have sat sit førerkort i takografen, at han havde afbrudt sit regulære ugehvil i mindst et tilfælde, at han fem gange havde haft for kort dagligt hvil, tre gange havde den samlede daglige køretid været for lang, og seks gange var der registreret køretid uden pause. Det mest alvorlige tilfælde var en overskridelse på 105 procent, hvilket svarede til en køretid på 9 timer og 16 minutter uden pause. 


På baggrund af de mange overtrædelser holdt politiet lastbilen blev tilbage indtil tirsdag, hvor den polske vognmand indbetalte den samlede bøde for virksomhed og chauffør på i alt 224.000 kroner. Herefter blev chaufføren eskorteret på værksted til kalibrering af takografen, inden han fik lov til at fortsætte - med en betinget frakendelse af førerretten i bagagen.



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.