Ny bekendtgørelsen om cabotagekørsel er på vej

Tirsdag 24. januar 2023 kl: 07:43
Af: Redaktionen

Færdselsstyrelsen har sendt udkast til bekendtgørelse om vilkår for udførelse af cabotagekørsel, den indledende eller afsluttende vejstrækning af kombineret transport og ikke-bilateral international transport, i høring

I bekendtgørelsen tilføjes et dokumentationskrav for chauffører, der under udførelsen af ikke-bilateral transport ønsker at gøre brug af undtagelsen om supplerende aktiviteter, der fremgår af bekendtgørelsens paragraf 3. 


For at gøre brug af undtagelsen skal chaufføren dokumentere, at den ikke-bilaterale internationale transport udføres i forbindelse med en bilateral international transport. 


Dokumentationskravet er begrænset til vejsidekontrollen og skal alene fremvises ved anmodning af kontrolpersonalet på vejsiden. 


Dokumentationen skal være et bevis på den bilaterale internationale transport enten i form af fragtbreve, e-CMR eller dokumentation omhandlet i artikel 8, stk. 3, i forordning (EF) nr. 1072/2009 om fælles regler for adgang til markedet for international godskørsel.


Bekendtgørelsen forventes at træde i kraft 1. marts 2023. Høringsfristen er 26. januar 2023


Interesserede kan se udkastet til bekendtgørelsen her:






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.