Lufthavn i Midtjylland lukker ned - for en ukendt tid

Tirsdag 29. november 2022 kl: 13:17
Share  


Af: Redaktionen

Hovedparten af medarbejderne i Midtjyllands Lufthavn i Karup mellem Viborg og Herning kan se frem til at skulle finde sig et nyt arbejde. Årsagen er, at lufthavnens bestyrelse forbereder en midlertidig nedlukning af lufthavnen, da det er usikkert, om det lykkes at lave en aftale med en ny operatør efter, at flyselskabet DAT indstiller sine flyvinger mellem Karup og København fredag 9. december

Bestyrelsen i Midtjyllands Lufthavn arbejder fortsat på at få en aftale på plads med et nyt selskab, som vil stå for forbindelsen ud af Karup - først og fremmest til København.


Men ind til en ny aftale er på plads, vil lufthavnen blive lukket ned og hovedparten af medarbejderne blive sagt op.


- På medarbejdernes og på Midtjyllands vegne er jeg utrolig ked af, at vi nu er nødt til at varsle en midlertidig nedlukning af lufthavnen og varsle opsigelse af medarbejderne. Men som ansvarlig bestyrelse har vi ikke andre muligheder, når vi ikke har en ny aftale på plads på nuværende tidspunkt, siger bestyrelsesformand Ulrik Wilbek (V), der også er borgmester i Viborg.


- Vi håber stadig, at vi lykkes med at finde en ny operatør til Midtjyllands Lufthavn, men vi skal forberede os på det værst tænkelige scenarium, som er en permanent nedlukning, 
 

De medarbejdere, der bliver varslet opsagt i forbindelse med nedlukningen, blev informeret tirsdag, og Ulrik Wilbek understreger, at man fra bestyrelsens side er meget opmærksom på de menneskelige konsekvenser.


- Vi vil nu begynde en dialog med de faglige organisationer, så vi kan hjælpe de berørte medarbejdere videre på den bedst mulige måde, hvis lufthavnen ikke genåbnes, siger Ulrik Wilbek.


Han ønsker til gengæld ikke at kommentere konkrete forhandlinger med potentielt nye operatører, ligesom han heller ikke kan kommentere de langsigtede planer, hvis det ikke lykkes at finde en ny operatør.


- Vi ønsker fra bestyrelsens side at vise rettidig omhu ved at varsle en midlertidig nedlukning med de deraf følgende konsekvenser. Det ændrer dog ikke på, at vi stadig er fuldt fokuseret på arbejdet med at finde en ny operatør til gavn for ikke mindst erhvervslivet i Midtjylland. Det betyder, at der er en lang række spørgsmål, vi ikke kan besvare endnu, siger Ulrik Wilbek.
 
Klik venligst

© Copyright 2023 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.