Internationalt energiselskab køber dansk-baseret biogasproducent

Tirsdag 29. november 2022 kl: 10:14
Share  


Af: Redaktionen

Nature Energy Biogas A/S, der har hovedsæde i Odense, skifter ejer. Den nye ejer er Shell Petroleum NV, som er et helejet datterselskab af Shell plc. Shell Petroleum NV overtager - hvis handlen godkendes af de relevante konkurrencemyndigheder - 100 procent af virksomheden til en samlet selskabsværdi på 1,9 milliarder euro - cirka 14,1 milliarder kroner

Nature Energy Biogas A/S ejer og driver 14 biogasanlæg i industriel skala og har omkring 30 tilsvarende anlæg i pipeline i Europa og Nordamerika. Virksomheden anvender en design-build-own-operate-model på alle sine projekter. Nature Energy Biogas' position inden for biogasproduktion fra organisk affald understøttes af tre centrale markedsdrivere: reduktion af drivhusgasemissioner, tilvejebringelse af lokal, sikker og økonomisk bæredygtig energi og håndtering af den stigende mængde organisk affald på en cirkulær måde.


For Shell øger opkøbet virksomhedens overgang til nul-emissioner. Det vil også understøtte Shell's ambition om rentabelt at øge sin produktion af lav-emissions brændstoffer og produkter.


Nature Energy Biogas A/S ejes i øjeblikket af et konsortium af institutionelle investorer, herunder Davidson Kempner Capital Management LP, Pioneer Point Partners og Sampension, der samlet kaldes "NGF Partnership".


I løbet af de seneste fem år har Nature Energy Biogas gennemgået en fase med intensiv organisk og ikke-organisk vækst gennem strategiske investeringer, hvor antallet af anlæg i drift er steget fra 4 til 14 anlæg, og selskabets biogasproduktion er vokset fra 37 millioner kubikmeter til 180 millioner kubikmeter om året. Nature Energy Biogas har udviklet en række teknologistyrede initiativer for at øge biogasudbyttet og forbedre økonomien i produktion af biogas. Virksomheden har ekspanderet internationalt i Frankrig, Holland og Nordamerika og beskæftiger over 400 medarbejdere over hele verden.


Handlen er betinget af myndighedernes godkendelse og sædvanlige vilkår og forventes afsluttet i første kvartal af 2023.


Om Nature Energy Biogas A/S:
  • Nature Energy Biogas A/S er en af de førende inden for biogasproduktion ud fra organisk affald i Europa
  • Nature Energy Biogas A/S, der blev grundlagt i 1979, har hovedsæde i Danmark og har været en pioner inden for grøn omstilling ved at designe, bygge, eje og drive biogasanlæg i industriel skala globalt. 
  • Nature Energy Biogas A/S driver i øjeblikket 14 anlæg i industriel skala, der producerer cirka 180 millioner kubikmeter biogas om året
  • Nature Energy Biogas A/S har yderligere et anlæg under opførelse i Frankrig og har en pipeline på ca. 30 projekter under udvikling i fem lande
  • Siden 2018 har virksomheden været ejet af et konsortium bestående af Davidson Kempner Capital Management LP, Pioneer Point Partners og Sampension
Klik venligst

© Copyright 2023 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.