Formodet pirat kendt skyldig - slipper for straf

Mandag 28. november 2022 kl: 22:01
Share  


Af: Redaktionen

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) og Statsadvokaten for Særlig Kriminalitet (SSK) har mandag fået en nigeriansk mand kendt skyldig i - sammen med andre - at have forvoldt fare for danske soldater i Guineabugten 24. november sidste år

Dommen er afsagt af Københavns Byret, som fandt det bevist, at den nigerianske mand gjorde sig skyldig i at have forvoldt nærliggende fare for danske soldaters liv og førlighed, da han i forening eller efter fælles forståelse med flere andre personer var ombord i en båd, hvorfra en af personerne affyrede skud fra et automatgevær mod de danske udsendte.
 

Skyderiet skete mod fregatten Esbern Snare's helikopter onsdag 24. november 2021 i internationalt farvand i Guineabugten. Den nu dømte mand blev tilbageholdt og varetægtsfængslet in absentia ombord på fregatten Esbern Snare. Manden blev på fregatten behandlet for skader og blev efterfølgende indlagt på et hospital i Ghana. Torsdag 6. januar i år blev han transporteret til Danmark med henblik på strafforfølgning.
 

Tre øvrige formodede pirater, der var ombord i samme båd som den nu dømte mand, blev tilbageholdt i forbindelse med episoden i Guineabugten. De fik efter pålæg fra den daværende justitsminister et tiltalefrafald 5. januar 2022 og blev derefter løsladt i nærområdet.
 

Ved domsafsigelsen lod Københavns Byret straffen bortfalde for den skyldige nigerianske mand med henvisning til sagens omstændigheder. 
 

Om NSK - National enhed for Særlig Kriminalitet:
  • NSK blev etableret 1. januar 2022. NSK har blandt andet til formål at bekæmpe kompleks organiseret kriminalitet og økonomisk kriminalitet
  • Etableringen af den nye enhed betyder, at opgaver fra en række tidligere enheder i politiet og anklagemyndigheden er forankret her
  • Det drejer sig om opgaver, der tidligere var forankret hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, de to regionale efterforskningsfællesskaber i henholdsvis Øst- og Vestdanmark, Grænsecenter Øresund og det Landsdækkende Center for It-relateret økonomisk Kriminalitet
  • Derudover er store dele af de opgaver, der tidligere blev løst i Rigspolitiets Politiområde, overført til NSK, herunder opgaver forankret i National Kriminalteknisk Center og National Cyber Crime Center (NC3)
Klik venligst

© Copyright 2023 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.