Ledelsen i rederi-koncern fik prisen som Årets Erhvervsprofil 2022

Mandag 28. november 2022 kl: 11:05
Share  


Af: Redaktionen

Ledelsen i rederi-koncern fik prisen som Årets Erhvervsprofil 2022
Topledelsen i A.P. Møller - Mærsk A/S modtager prisen som Årets Erhvervsprofil 2022. (Foto: PwC)

Sammen med en professionel jury har revisions- og rådgivningsvirksomheden, PwC, udnævnt direktionen i A.P. Møller - Mærsk A/S som Årets Erhvervsprofil 2022. Topledelsen i A.P. Møller - Mærsk A/S med CEO Søren Skou i spidsen har gjort en tydelig positiv forskel for dansk erhvervsliv og samfundet, lyder det fra juryen bag prisen

Juryen fremhæver videre i sin begrundelse, at topledelsen i A.P. Møller - Mærsk A/S er lykkes med at transformere et vidtforgrenet, men stillestående konglomerat til et globalt, integreret logistikselskab, der kan forbinde og simplificere selskabets kunders globale forsyningskæder - dør til dør. Vejen gik gennem frasalg af gruppens energi-aktiviteter, en række store opkøb af logistik-virksomheder, en ambitiøs digital transformation og en lige så ambitiøs grøn transformation. 


- En ny kultur er vokset frem, og A.P. Møller - Mærsk A/S er i dag en kilde til inspiration for dansk erhvervsliv, siger Mogens Nørgaard Mogensen, der er Senior Partner og administrerende direktør i PwC i forbindelse med udnævnelsen. 


PwC fremhæver, at A.P. Møller - Mærsk A/S i 2018 som de første i shippingindustrien nedfældede et mål om at blive CO2-neutral i 2050. I januar i år skar man et årti af og ændrede målsætningen til 2040. I 2030 skal CO2 udledninger fra Mærsk-flåden være reduceret med 50 procent målt pr. container og udledningerne fra koncernens havne skal være reduceret med 70 procent.


- Topledelsen er garant for, at “man gør, hvad man siger”, og A.P. Møller - Mærsks indsats på hele klimaområdet står således meget stærkt. Direktionen i A.P. Møller - Mærsk A/S udviser lederskab med et stærkt fokus på diversitet og inklusion. Dette med en åbenhed og klare udmeldinger samt handling. Det fortjener anerkendelse, påpeger Mogens Nørgaard Mogensen. 


Administrerende direktør med et troværdigt personligt brand
Administrerende direktør (CEO) i A.P. Møller - Mærsk A/S, Søren Skou, fremhæves som en ærlig kommunikator, der har opbygget et troværdigt personligt brand, som blandt andet er kendetegnet ved en afdæmpet, rolig stil. Han har markeret sig i den offentlige debat på relevante erhvervsemner - eksempelvis klimaagendaen, EU og mangfoldighed.


- A.P. Møller - Mærsk A/S har desuden kommunikeret klart og tydeligt om Ruslands krig mod Ukraine og nødvendigheden af, at virksomheder bliver målt på det, de gør. A.P. Møller - Mærsk har således lavet et total exit fra Rusland, da man ikke ønsker at støtte op om det russiske regime, understreger Mogens Nørgaard Mogensen.


Topledelsen har skabt stærke resultater
A.P. Møller - Mærsk har præsenteret det største overskud i dansk erhvervshistorie på 18 milliarder dollars efter skat for 2021 og er godt på vej i 2022 til at slå sin egen rekord efter den seneste opjustering i august.


- Topledelsen i A. P. Møller - Mærsk er fortsat i gang med at ændre landets største virksomhed gennem kulturel, digital og bæredygtig transformation. Teamet er derfor en stærk og troværdig kandidat til prisen som Årets Erhvervsprofil 2022, siger Mogens Nørgaard Mogensen. 


Om prisen:
PwC uddeler i samarbejde med en professionel jury prisen ‘Årets Erhvervsprofil’. Prisen kan gå til en person, en samlet direktion eller bestyrelse, som blandt andet:
 • har gjort en tydelig positiv forskel for dansk erhvervsliv - samfundet/offentligheden
 • går foran i forhold til væsentlige områder som for eksempel diversitet, bæredygtighed og digitalisering og viser handlekraft og mod - og er en rollemodel
 • har markeret sig i den offentlige debat for året på relevante erhvervsemner og er en god kommunikator
 • har skabt synlige resultater for sine(e) virksomhed(er) - ledelse og/eller værdiskabelse
 • er i stand til at samle folk om et formål/en opgave og komme i mål med fokus på samarbejde, interessenthåndtering, diplomatiske evner


Juryens medlemmer:
 • Pernille Erenbjerg, bestyrelsesformand for Nordic Entertainment Group og tidligere group CEO for TDC
 • Henrik Poulsen, bestyrelsesmedlem i ISS og Ørsted og seniorrådgiver for A.P. Møller Holding
 • Lars Rebien Sørensen, bestyrelsesformand for Novo Nordisk Fonden og Novo Holdings, samt næstformand for Axcel Management
 • Marianne Wiinholt, Group CFO hos WSAudiology og bestyrelsesmedlem hos Coloplast og Norsk Hydro
 • Jeppe Christiansen, CEO for Maj Invest og bestyrelsesmedlem i Novo Nordisk med flere
 • Anne Broeng, bestyrelsesformand for Velliv og bestyrelsesmedlem for  NNIT med flere
 • Jørgen Jensen, bestyrelsesformand for 3shape, Ambu og Velux, næstformand for VKR Holding, Micro Maticmed flere
 • Mogens Nørgaard Mogensen, Senior Partner og administrerende direktør i PwC
Klik venligst

© Copyright 2023 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.