Tre EU-lande mangler at gennemføre bestemmeler om elektronisk opkrævning af vejafgifter

Fredag 25. november 2022 kl: 13:59
Af: Redaktionen

EU-Kommissionen opfordrer Finland, Tyskland og Italien til fuldt ud at gennemføre EU-reglerne om elektronisk opkrævning af vejafgifter


De tre nævnte EU-landen har ifølge EU-Kommissionen endnu ikke fuldt ud gennemført alle de nødvendige bestemmelser i direktivet om interoperabilitet mellem elektroniske vejafgiftssystemer - EETS-system - i EU i den nationale ret i landene.


EETS er et vejafgiftssystem, som EU-trafikanter kan betale til med en enkelt abonnementsaftale med en enkelt tjenesteudbyder og en enkelt enhed i køretøjet, der omfatter alle medlemsstater. 


Den nævnte direktiv har to formå:
  • at sikre interoperabilitet mellem elektroniske vejafgiftssystemer 
  • at lette udvekslingen på tværs af landegrænser af oplysninger, når vejafgifter ikke er blevet betalt

Fristen for at gennemføre direktivet var 19. oktober 2021. EU-Kommissionen har efter en vurdering konkluderet, at reglerne ikke er blevet gennemført fuldt ud i de tre berørte medlemsstater. EU-Kommissionen har derfor sendt såkaldte åbningsskrivelser til Finland, Tyskland og Italien, som nu har to måneder til at besvare åbningsskrivelsen og afhjælpe de mangler, som EU-Kommissionen har påpeget. 


Hvis EU-Kommissionen ikke modtager et tilfredsstillende svar, kan den beslutte at afgive en begrundet udtalelse som næste skridt.
 







Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.