Grønne obligationer skal finansiere elektrificeringen af blandt andet lastbiler

Tirsdag 22. november 2022 kl: 15:05
Share  


Af: Redaktionen

Svenske Scania, der er en del af VW-koncernen, har udstedt grønne obligationer for 3 milliarder svenske kroner - et beløb, der skal bruges til at udvikle tunge batteri-elektriske køretøjer

Scania fremhæver, at der har været en stor interesse for obligationerne, hvilket Scania tager som et signal om, at kapitalmarkedet aktivt understøtter Scania’s mål om at drive skiftet mod et bæredygtigt transportsystem.


Scania har tidligere udstedt grønne obligation, som en del af virksomhedens forpligtelse til at fortsætte med at investere i elektrisk teknologi. I 2020 udstedte Scania grønne obligationer for første gang. Den gang blev provenuet brugt til at investere i virksomhedens batterifabrik og udvikling af batteridrevne køretøjer.


20 nordiske banker, forsikringsselskaber og pensionsfondsforvaltere deltog i budgivningen på Scania’s nye obligation. 


- Den udvikling, vi ser, hvor finansbranchen er med til at drive skiftet mod bæredygtig transport, er betryggende. Vi tror på, at interessen for grønne investeringer, som er nødvendige for at udfase afhængigheden af ​​fossile brændstoffer i verden, vil fortsætte med at vokse, siger Scania’s finansdirektør, Jonas Rickberg.


Hos Scania peger man på, at selvom verden er midt i en energikrise, er langsigtede investeringer fortsat vigtige, da større fremtidige mængder af batteri-elbiler muliggør fossilfri transport.


- Behovet for investeringer for at sikre overgangen til fossilfri transport er enormt. Med det grønne obligationslån vil vi fortsætte med at investere i elektrificering, da batterielbiler forventes at udgøre halvdelen af ​​vores salg i 2030, siger Jonas Rickberg.

Klik venligst

© Copyright 2023 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.